Εφημερίδα Κοινωνική

H φοιτητική κατοικία αποτελεί δύσκολο εγχείρημα στον Πειραιά

 Breaking News

H φοιτητική κατοικία αποτελεί δύσκολο εγχείρημα στον Πειραιά
31 Αυγούστου 2023

Σε Γόρδιο δεσμό έχει μετατραπεί και φέτος η εύρεση κατοικίας για φοιτητές στις περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά. Κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ότι ίσως είναι η πιο δύσκολη περίοδος, καθώς η προσφορά είναι μικρή, ενώ η ζήτηση πολύ μεγάλη.

Οι τιμές των ενοικίων στο κέντρο της Αθήνας (που ενδιαφέρει πολλούς φοιτητές λόγω εγγύτητας των σχολών τους) εμφανίζουν τάσεις σημαντικής ανόδου. Ιδιαίτερη είναι η κατάσταση και στην αγορά κατοικίας του Πειραιά.

Η περιοχή που μέχρι λίγα χρόνια πριν ήταν συνυφασμένη με το λιμάνι, πλέον έχει μετατραπεί σε hot spot του real estate. Οι νέες μεγάλες υποδομές στον Πειραιά (όπως η επέκταση του Μετρό) και η άνοδος του τουρισμού έχουν δώσει νέα δυναμική στο κέντρο της πόλης: αύξηση της ζήτησης για διαμερίσματα προς ενοικίαση, νεόδμητες κατοικίες, βραχυχρόνια μίσθωση. Στα πλαίσια αυτά η φοιτητική κατοικία αποτελεί δύσκολο εγχείρημα στον Πειραιά.

Ενδεικτικά, το δεύτερο τρίμηνο του 2023 η μέση τιμή ενοικίασης κατοικίας στον Πειραιά παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 5,00%, με τη μέση τιμή ενοικίασης να βρίσκεται στα 8,75 ευρώ ανά τ.μ., συγκριτικά με τα 8,33 ευρώ ανά τ.μ., το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Για όσους σπουδάζουν στον Πειραιά, μια καλή εναλλακτική (από άποψης ενοικίων) είναι οι περιοχές γύρω από το κέντρο του Πειραιά.

Η Νίκαια παρουσιάζει για παράδειγμα χαμηλότερες ζητούμενες τιμές, ενώ ευκαιρίες μπορεί να παρουσιαθούν και στην ευρύτερη περιοχή των προαστίων του Πειραιά. Και εκεί όμως οι αυξήσεις στα ενοίκια συνεχίζονται και το 2023, με μικρότερο όμως ρυθμό. Το δεύτερο τρίμηνο του 2023 η μέση τιμή ενοικίασης κατοικίας στα Προάστια του Πειραιά παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 4,70%, με τη μέση τιμή ενοικίασης να βρίσκεται στα 7,14 ευρώ ανά τ.μ., συγκριτικά με τα 6,82 ευρώ ανά τ.μ., το αντίστοιχο διάστημα του 2022.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ