Εφημερίδα Κοινωνική

Φωτιές: Στη φυλακή ακόμα και για εμπρησμό από αμέλεια – Τσουχτερά πρόστιμα

 Breaking News

Φωτιές: Στη φυλακή ακόμα και για εμπρησμό από αμέλεια – Τσουχτερά πρόστιμα
03 Αυγούστου 2023

Στη φυλακή θα οδηγούνται ακόμη και όσοι κρίνονται ένοχοι για εμπρησμό εξ αμελείας, ενώ θα τους επιβάλλονται υψηλές χρηματικές ποινές και διοικητικά πρόστιμα.

Οι νομοθετικές βάσεις τέθηκαν στη σημερινή συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο υπουργών βρέθηκε η λήψη νομοθετικών και διοικητικών μέτρων ώστε εφεξής οι εμπρηστές να εκτίουν τουλάχιστον ένα μέρος της επιβαλλόμενης ποινής.

Όπως σημείωσε ο κ. Φλωρίδης στο πλαίσιο της αναθεώρησης διατάξεων του Ποινικού Κώδικα «θα επιδιώξουμε να υποχωρήσει το αίσθημα ατιμωρησίας. Οι ποινές θα εκτίονται. Όποιος σκέφτεται μετά τις αλλαγές να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά».

Από την πλευρά του ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα είναι υπερπολλαπλάσια ανάλογα με αυτά που επιβάλλονται για την κακοποίηση των ζώων και μπορεί να φθάνουν μέχρι και τις 30.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε την περασμένη εβδομάδα πως από τις αρχές του έτους είχαν γίνει 117 συλλήψεις για εμπρησμό. «Δεν είναι μόνο οι εμπρηστές είναι και η εγκληματική αμέλεια. Οι 107 συλλήψεις από αμέλεια ήταν», είχε πει μιλώντας στον ΣΚΑΙ

«Πρέπει να προστατεύσουμε τους πολλούς, την κοινωνία, τους πολίτες έναντι εκείνων των λίγων που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μας, την περιουσία μας, την οικολογία. Από τις 1.470 πυρκαγιές οι 10 ήταν μεγάλες, τις οποίες μελετούμε και προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι» επισήμανε ο κ. Κικίλιας.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ