Εφημερίδα Κοινωνική

Δημήτρης Αράπης – Αντιδήμαρχος Δόμησης και ΓΣΠ –Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΝΙΚΗΤΗΣ του Γιάννη Μώραλη: «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!»

 Breaking News

Δημήτρης Αράπης – Αντιδήμαρχος Δόμησης και ΓΣΠ –Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΝΙΚΗΤΗΣ του Γιάννη Μώραλη: «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!»
28 Αυγούστου 2023

Ο Δημήτρης Αράπης ,Αντιδήμαρχος Δόμησης και ΓΣΠ και εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το Συνδυασμό Πειραιάς Νικητής του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη, αναφέρει ενδεικτικά σχετικά με τις παρεμβάσεις που έγιναν από τη διεύθυνση Αρχιτεκτονικού την τελευταία 4ετία και αφορούν τους αθλητικούς χώρους του Πειραιά

<< Η πόλη μας δε διαθέτει πολλούς αθλητικούς χώρους είτε ανοιχτούς , είτε κλειστούς. Έτσι αυτή τη θητεία προσπαθήσαμε τους ήδη υπάρχοντες χώρους να τους ανακατασκευάσουμε και να τους ανακαινίσουμε ώστε να είναι λειτουργικοί, σύγχρονοι και ασφαλείς για τους πολίτες και τις ομάδες που αθλούνται σε αυτούς>>

Χαρακτηριστικά όπως αναφέρει ο κ. Αράπης κατά το διάστημα το οποίο ήταν πολιτικός προϊστάμενος της αρμόδιας διεύθυνσης έγιναν οι εξής παρεμβάσεις :

-Η ανακατασκευή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ανδρέας Γαρύφαλλος στα Βοτσαλάκια

-Η αναβάθμιση κλειστού συγκροτήματος γυμναστηρίων Π. ΣΑΛΠΕΑΣ

-Η αναβάθμιση κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ Καμινίων επί των οδών Υμηττού και Μουτσοπούλου

-Η ανακατασκευή του γηπέδου του Διογένη στη Φρεαττύδα

-Η ανακατασκευή του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ Καμινίων επί των οδών Λαμπελέτ και Χίου

Μεγάλη παρέμβαση επίσης ήταν η κατασκευή του πάρκου Αργυροκάστρου στα σύνορα του Δήμου Πειραιά με το Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη όπου κατασκευάστηκαν υπαίθριοι χώροι αναψυχής και άθλησης καθώς και το πρώτο γήπεδο Petanque στον Πειραιά.

<<Το πάρκο Αργυροκάστρου ήταν μια ομαδική πρωτοβουλία και ενέργεια και των δύο εμπλεκόμενων Δήμων καθώς και των διευθύνσεων του Δήμου Πειραιά. Όλοι συνεργαστήκαμε προκειμένου να παραδοθεί στους δημότες αυτό το πάρκο που άθλησης και αναψυχής το οποίο έχει αλλάξει πλήρως την εικόνα της περιοχής. Πλέον, διαθέτει ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων, ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης, βοτανικό κήπο, καθιστικά με στέγαστρα, νέο γήπεδο μπάσκετ, όργανα υπαίθριας γυμναστικής, γήπεδο για τα αθλήματα Πετάνκ-Μπότσια-Μόλκι, βατήρα για τα αθλήματα turbojav και turball Σημαντική είναι η δημιουργία χώρων άθλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες και για αυτό το λόγο ονομάστηκε και πάρκο ¨Πρόσβαση σε όλους¨>> δήλωσε ο κ. Αράπης.

<<Το πάρκο Αργυροκάστρου είναι ένας νέος χώρος άθλησης που τόσο έχει ανάγκη η πόλη μας. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες και για την αναβάθμιση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων και για την εύρεση νέων και θεωρούμε ότι αυτήν την τετραετία έγιναν σημαντικά βήματα. >>

Σημαντική εξέλιξη επίσης όπως μας ενημέρωσε ο κ. Αράπης είναι πως η Υπηρεσία Δόμησης ολοκλήρωσε τις «γραφειοκρατικές» εκκρεμότητες των αρμόδιων υπουργείων για τη σημειακή τροποποίηση του ακινήτου του Δήμου Πειραιά επί των οδών Θηβών 50 και Φαλήρου όπου έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 11Χ11 δωρεά του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

VOTSALAKIA

IMG-9d3dc15cf1b4d72323a1fc0a6b60f8b3-V

IMG_6446__1_

DIOGENIS

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ