Εφημερίδα Κοινωνική

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στον Έβρο – «Η μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει καταγραφεί εδώ και χρόνια στην Ευρώπη»

 Breaking News

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στον Έβρο – «Η μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει καταγραφεί εδώ και χρόνια στην Ευρώπη»
24 Αυγούστου 2023

Δραματικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως τη δημοσιότητας για την τεράστια πυρκαγιά που κατακαίει τον Έβρο για έξι συνεχόμενες ημέρες. Δορυφορική εικόνα που δημοσιεύει ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus δείχνει την τεράστια έκταση που έχει σαρώσει η πύρινη λαίλαπα και είναι πραγματικά αποκαρδιωτική.

Σύμφωνα με προκαταρκτική ανάλυση δεδομένων από την ευρωπαϊκή υπηρεσία, μέχρι στιγμής έχουν καεί 72.344 εκτάρια ή 723.440 στρέμματα.

Όπως αναφέρει η υπηρεσία στη σελίδα της στο Twitter, πρόκειται για «τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και χρόνια». Πρόκειται επομένως γι;α μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, η οποία θα αλλάξει ριζικά την ζωή των κάτοικων του Έβρου που έχουν δει τον τόπο τους αλλά και τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη.

copernicus

«Η ζημιά είναι πάνω από 700.000 στρέμματα»

Την ίδια στιγμή, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς.

«Συμμετείχαν όλοι, οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου που είναι τα πύρινα μέτωπα, Ορεστιάδας αλλά και εκπρόσωπος του δήμου Διδυμοτείχου. Αυτό που αποφασίστηκε είναι να υπάρξει μία εκ νέου καλύτερη διάρθρωση των δυνάμεων για την καλύτερη διαλειτουργικότητα αντιμετώπισης του προβλήματος καθώς κάηκαν 617.000 στρέμματα μέχρι χθες. Η ζημιά είναι πάνω από 700.000 στρέμματα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πέτροβιτς.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ