Εφημερίδα Κοινωνική

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά: Οι επιχειρήσεις έβαλαν «πλάτη» στα δύσκολα -Ας μη χαθεί άλλος χρόνος

 Breaking News

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά: Οι επιχειρήσεις έβαλαν «πλάτη»  στα δύσκολα -Ας μη χαθεί άλλος χρόνος
11 Ιουλίου 2023

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γιώργος Παπαμανώλης -Ντόζας σχετικά με τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για την τετραετία 2023-2027 δήλωσε, μεταξύ άλλων:

 

«Για όλους εμάς που παράγουμε στην ΕΛΛΑΔΑ  και στηρίζουμε την «ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»  σημαντικές οι δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης για  αύξηση των εξαγωγών κατά 60% του ΑΕΠ, σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, περαιτέρω απλοποίηση και πλήρης ψηφιοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών, πιο άμεση σύνδεση της έρευνας και καινοτομίας με την μεταποίηση αλλά και άμεση πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης.

Οι βιοτέχνες, οι άνθρωποι της παραγωγής, αναμένουμε η κυβέρνηση άμεσα να προχωρήσει στην εφαρμογή του σχεδιασμού της και σύντομα ο κόσμος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να ακούσει σημαντικά μέτρα στήριξης για την έλλειψη ρευστότητας, για τη ρύθμιση οφειλών κ.α. και γενικά για τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά  και που για μια ακόμα φορά καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά.

Αυτές οι επιχειρήσεις έβαλαν «πλάτη»  στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας για την ελληνική οικονομία, κράτησαν τις μηχανές τους ανοικτές, δεν σταμάτησαν να παράγουν, «δεν κατέβασαν τα μανίκια», συνέχισαν και σήμερα αγωνιούν, για το πως θα καταφέρουν να επιβιώσουν, να ανταπεξέλθουν στις συσσωρεμένες οφειλές αλλά και στο «κάλεσμα» της πράσινης – ψηφιακής επιχειρηματικότητας.

Λαμβάνοντας υπόψη το θετικό μήνυμα από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για πλήρη εκσυγχρονισμό του κράτους, ας μη χαθεί άλλος χρόνος, η κυβέρνηση να προχωρήσει σε έργο και πράξεις.»


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ