Εφημερίδα Κοινωνική

Ρόδος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 9χρονος που ήπιε καυστικό υγρό

Ρόδος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 9χρονος που ήπιε καυστικό υγρό
07 Ιουλίου 2023

Νερό νόμιζε ότι ήτανε και πήγε να το πιει. Τον πρόλαβε η μητέρα και σταμάτησε. Λίγο ακούμπησε. Στο νοσοκομείο τον πήγε κατευθείαν ο πατέρας και είχε διαπιστωθεί λίγο κάψιμο στον λάρυγγα». Αυτά είπε στο Live News ο παππούς του 9χρονου στη Ρόδος που ήπιε καυστικό υγρό, νομίζοντας ότι έπινε νερό.

Όλα έγιναν το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στην Απολλακιά της Ρόδου. Το νεαρό αγόρι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πήγε να πιει νερό στην κουζίνα του σπιτιού του, αλλά το μπουκάλι που έπιασε είχε μέσα καυστικό υγρό. Ο 9χρονος συνειδητοποίησε πως άρχισε να καίγεται. Ο πατέρας του δεν περίμενε στιγμή: πήρε το αυτοκίνητο και τον μετέφερε άμεσα στα επείγοντα του νοσοκομείου Ρόδου.

«Ήταν με τη μητέρα του και τον πατέρα του σπίτι. Του φώναξε νομίζω και το έφτυσε κατευθείαν. Θα το κατάλαβε και το ίδιο το παιδί γιατί είναι 9 χρόνων» είπε ο παππούς.

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ

Στο νοσοκομείο οι γιατροί, μετά από μία σειρά εξετάσεων, διαπίστωσαν πως το καυστικό υγρό είχε περάσει σε ζωτικά όργανα του 9χρονου αγοριού. Έτσι, έκριναν απαραίτητη την αεροδιακομιδή του και στήθηκε μία μεγάλη επιχείρηση για να μεταφερθεί το παιδί στην Αθήνα, στο νοσοκομείο Παίδων.

«Ήρθε αεροπλάνο και τον πήγανε στην Αθήνα. Αυτήν την στιγμή είναι στο Παίδων». Περιμένω τηλέφωνο από τον πατέρα και εγώ» λέει.

Το αγοράκι από την κατάποση του καυστικού υγρού έχει υποστεί βλάβες στον οισοφάγο και το στομάχι. Του έχει χορηγηθεί παρεντερική θεραπεία και βρίσκεται ακόμα διασωληνωμένο. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ακόμα ιδιαίτερα σοβαρή από τους γιατρούς.

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ