Εφημερίδα Κοινωνική

«Mία νέα αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση»: Εκδήλωση στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

 Breaking News

«Mία νέα αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση»: Εκδήλωση στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά
11 Ιουλίου 2023

Με μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά η συζήτηση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη. Σ’ αυτήν παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν πρόσωπα με μεγάλη παρουσία και αυτοδιοικητική εμπειρία.

Παρά τις διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν ότι ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης παραμένει αόρατος από το κεντρικό κράτος, αδυνατώντας, έτσι, να εμπνεύσει και να δημιουργήσει προσδοκίες στους πολίτες-δημότες, εξέλιξη που αποτυπώνεται και στα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές.

αυτοδιοικηση2

Ο προβληματισμός που κατατέθηκε κατέτεινε στην διαπίστωση της ανάγκης να διατυπωθεί και να δοκιμαστεί ένα διαφορετικό, νέο και σύγχρονο αυτοδιοικητικό παράδειγμα, με επαναπροσδιορισμό της αλληλοτροφοδοτούμενης και πολυμορφης σχέσης με τους πολίτες που θα δώσει στην τοπική αυτοδιοίκηση την ικανότητα να απαντήσει στις πολυποίκιλες προκλήσεις που γεννά το σημερινό πολιτικό περιβάλλον Αυτό το εναλλακτικό, διαφορετικό αυτοδιοικητικό παράδειγμα θα επαναφέρει στο κέντρο τον πολίτη – δημότη, με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και συμμετοχής.

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να φέρει μία νέα αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση που θα την βγάλει από την νωθρότητα και τη λογική ανάθεσης και τυπικής διαχείρισης καθιστώντας την μία ζωντανή οντότητα.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ