Εφημερίδα Κοινωνική

Μάχη με τις φλόγες από 22 Canadair και ελικόπτερα στη Μάνδρα πριν πέσει η νύχτα

Μάχη με τις φλόγες από 22 Canadair και ελικόπτερα στη Μάνδρα πριν πέσει η νύχτα
20 Ιουλίου 2023

Το ένα μετά το άλλο τα Canadair και τα ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού σε μια προσπάθεια να τιθασεύσουν τη φωτιά στη Μάνδρα πριν επεκταθεί ακόμη περισσότερο, αλλά και πριν νυχτώσει, οπότε δεν θα μπορούν πλέον να πετάξουν.

«Στείλαμε ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει» είπε νωρίτερα στο protothema.gr ανώτερο στέλεχος της Πυροσβεστικής, θέλοντας να υπογράμμίσει την τιτάνια προσπάθεια που γίνεται να ελεγχθεί η φωτιά στην Αττική πριν πέσει η νύχτα και να σωθούν περιουσίες.

Είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη ίσως φορά στο σημείο επιχειρούν 22 εναέρια μέσα, 11 αεροπλάνα και 11 ελικόπτερα. Στο βίντεο του protothema.gr φαίνονταν τα Canadair να πραγματοποιούν ρίψεις το ένα πίσω από το άλλο.

Πρέπει να τονίσουμε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο και απαιτεί χειρουργικές κινήσεις ο συντοντισμός όλων αυτών των αεροπλάνων και ελικοπτέρων πάνω από μια περιοχή, σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλής ορατότητας, που όπως τόνισε και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής υπάρχουν δυναμικά μέτωπα πυρκαγιάς και ακραίες συνθήκες.

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ