Εφημερίδα Κοινωνική

Κώστας Κατσαφάδος – Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Υποκλινόμαστε τους ανθρώπους που εδώ και τόσες μέρες δίνουν μάχες με τις πυρκαγιές»

 Breaking News

Κώστας Κατσαφάδος – Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Υποκλινόμαστε τους ανθρώπους που εδώ και τόσες μέρες δίνουν μάχες με τις πυρκαγιές»
27 Ιουλίου 2023

Ενδιαφέροντα στοιχεία έδωσε ο Πειραιώτης υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος σε τηλεοπτικές του παρουσίες. Συγκεκριμένα, είπε:

«Όλοι είμαστε συγκλονισμένοι από την τραγική απώλεια των 2 πιλότων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στην Κάρυστο.  Μέσα από όλες αυτές τις καθημερινές μάχες στα πύρινα μέτωπα αναδεικνύεται το πάθος, ο αγώνας αλλά και η αρετή που έχουν οι Πυροσβέστες, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, οι εθελοντές μας, τα στελέχη της πολιτικής προστασίας αλλά και απλοί πολίτες.   Όλοι αυτοί οι άνθρωποι εδώ και τόσες μέρες δίνουν έναν άνισο αγώνα απέναντι στις καιρικές και κλιματολογικές συνθήκες.

Η χώρα μας διαθέτει 89 πτητικά μέσα. Σε σχέση με το 2019 που είχαμε 61, αυξήθηκαν σε ένα ποσοστό άνω του 30%. Αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια αγορά υπάρχουν 35 ελικόπτερα Erickson τα οποία θεωρούνται τα καλύτερα στην κατάσβεση πυρκαγιών και η χώρα μας έχει τα 10 από τα 35. Έχουμε αυξήσει τα οχήματα και το στελεχιακό δυναμικό της Πυροσβεστικής. Έχουν διπλασιαστεί οι εθελοντές οι οποίοι συμμετέχουν στις προσπάθειες πυρόσβεσης. Η Κυβέρνηση της ΝΔ όλα αυτά τα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος τα αναβάθμισε και από πλημμελήματα τα έκανε κακουργήματα. 25 εκ. € διανεμήθηκαν στους Δήμους από το Μάρτιο. Τα περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά. Πρωταρχικός μας στόχος ήταν, είναι και θα είναι το να μη θρηνήσουμε καμία ανθρώπινη ζωή. Προφανώς και πρέπει να γίνουν και πολλά αλλά, και θα τα κάνουμε! Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη καθημερινά, γιατί το περιβάλλον είναι κάτι το οποίο απασχολεί όλους μας».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ