Εφημερίδα Κοινωνική

Ηλιακή ενέργεια για το λιμάνι της Βαλένθια – Στόχος να γίνει λιμάνι χωρίς εκπομπές έως το 2030

 Breaking News

Ηλιακή ενέργεια για το λιμάνι της Βαλένθια – Στόχος να γίνει λιμάνι χωρίς εκπομπές έως το 2030
30 Ιουλίου 2023

Η Λιμενική Αρχή της Βαλένθια (PAV) δήλωσε την πρόθεσή της να συνδεθεί με την ηλιακή ενέργεια μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με στόχο να γίνει λιμάνι χωρίς εκπομπές έως το 2030.

Το ηλιακό εργοστάσιο που κατασκευάζεται στον κυματοθραύστη Club Náutico και στην προβλήτα Príncipe Felipe είναι ένα από τα δύο φωτοβολταϊκά εργοστάσια που τοποθετούνται στο λιμάνι της València, επιτρέποντας του να αναπτυχθεί στον αυτοεφοδιασμό με πράσινη ενέργεια. Η PAV έχει ξεκινήσει εργασίες για ένα άλλο ηλιακό πάρκο στην κορυφή του αμαξοστασίου αυτοκινήτων Europa Terminal της Βαλένθια. Μεταξύ των δύο, θα καλυφθεί το 14% των απαιτήσεων ηλεκτρικής ενέργειας του χώρου. Αυτές οι δραστηριότητες έχουν ήδη ολοκληρωθεί κατά 85% στην περίπτωση της δομής στην οποία είναι τοποθετημένα τα πάνελ και κατά 15% στην περίπτωση της εγκατάστασης των πάνελ που θα παρέχουν ηλιακή ενέργεια στο λιμάνι της València από αυτό το φθινόπωρο.

Το Valenciaport προχωρά επίσης σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την εγκατάσταση περισσότερων ηλιακών συλλεκτών σε μια τρίτη τοποθεσία. Τα ταμεία Next Generation της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το σχέδιο ανάκαμψης, μετασχηματισμού και ανθεκτικότητας της ισπανικής κυβέρνησης χρηματοδοτούν τις δύο πρώτες πρωτοβουλίες.

Πηγή: theseanation.gr

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ