Εφημερίδα Κοινωνική

Φωτιά στη Μάνδρα: Μεγάλες καταστροφές από τον πύρινο εφιάλτη – Δείτε πλάνα

 Breaking News

Φωτιά στη Μάνδρα: Μεγάλες καταστροφές από τον πύρινο εφιάλτη – Δείτε πλάνα
19 Ιουλίου 2023

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα μέτωπα της πυρκαγιάς.

Στον οικισμό Τσακάλι στην Μάνδρα έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές σε σπίτια αλλά και στο φυσικό περιβάλλον.

Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική στην περιοχή, όπου σχεδόν τα πάντα έχουν καεί, από κτίρια μέχρι αυτοκίνητα. Τα σπίτια συνεχίζουν να «καπνίζουν» και υπάρχουν και εστίες φωτιάς, μικρής έκτασης, που συνεχίζουν να καίνε.

Ο κόσμος έχει εγκαταλείψει τις οικείες του, μετά από παρότρυνση των Αρχών, προκειμένου να μην υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Είχε σταλεί μάλιστα και μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν την περιοχή. Όλα είναι καμένα και η εικόνα προκαλεί θλίψη.

Η ΕΛ.ΑΣ είχε κλείσει την νέα εθνική οδό από τους Αγίους Θεοδώρους και στα 2 ρεύματα, μέχρι τον κόμβο της Επιδαύρου, και έστελνε τους οδηγούς από την παλαιά εθνική οδό.

Όλοι προσβλέπουν στην βοήθεια των εναέριων μέσων προκειμένου να περιοριστούν τα ενεργά μέτωπα.

Στην περιοχή της Μάνδρας υπάρχει αναζωπύρωση στην συνοικία Μελετάκι, σε μήκος δύο χιλιομέτρων και υπάρχει και μια κατασκήνωση νέων που πριν από λίγο ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης ρώτησε τους Πυροσβέστες εάν υπάρχει κίνδυνος για την κατασκήνωση.

Στο σημείο υπάρχουν Πυροσβέστες όλο το 24ωρο αλλά και υδροφόρες για να γεμίζουν τα πυροσβεστικά οχήματα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ