Εφημερίδα Κοινωνική

«Φωτιά» οι ξαπλώστρες στις παραλίες της Αττικής

 Breaking News

«Φωτιά» οι ξαπλώστρες στις παραλίες της Αττικής
03 Ιουλίου 2023

Στα ύψη έχουν ανέβει οι τιμές για ξαπλώστρες στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής, ενώ το κόστος ανεβαίνει σημαντικά με έναν καφέ, κάποιον χυμό ή κάποιο τοστ. Έτσι για μία βουτιά στις οργανωμένες παραλίες του λεκανοπεδίου, οι λουόμενοι χρειάζεται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να απολαύσουν τη θάλασσα, ειδικά μία οικογένεια που για ένα μπάνιο θέλει σχεδόν 50 ευρώ τη φορά.

«Μια οικογένεια θέλει το λιγότερο 30 ευρώ για να μπει, και ξαπλώστρες χωρίς καν να πάρει καφέ, τοστ και λοιπά, είναι ασύμφορο πιστεύω. Αν θες κάθε μέρα να κάνεις μπάνιο και θες ένα 50αρικο, δεν βγαίνει», είπε μία λουόμενη στο MEGA.

Στις οργανωμένες παραλίες, το κόστος για μια σύντομη δροσιστική απόδραση, στη Βουλιαγμένη ξεκινά από 20 και φθάνει τα 40 ευρώ για το σετ ξαπλώστρας – ομπρέλας, συν 10 ευρώ η είσοδος.

Στον Άλιμο ξεκινά από 8 και φθάνει τα 20 ευρώ, συν 8 ευρώ η είσοδος. Στην πλαζ της Βούλας κυμαίνεται μεταξύ 20 και 50 ευρώ, συν 7 ευρώ η είσοδος.

«Στην οργανωμένη ακτή, οι τιμές έχουν παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, δεν έχει υπάρξει καμία αύξηση από πέρσι, ενώ έχουμε τελείως δωρεάν πρόσβαση στις ανοικτές ακτές που υπάρχουν», είπε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

Πέρα όμως από τις ξαπλώστρες, το κόστος για την πολυπόθητη βουτιά εκτοξεύεται, καθώς ένας καφές κοστίζει στα beach bar από 4.50 έως 7 ευρώ, ένας χυμός από 5 έως 7,5 ευρώ ενώ το κλαμπ σάντουιτς από 9 έως 15 ευρώ.

 

 

Λύση οι ελεύθερες παραλίες
Οι ελεύθερες παραλίες είναι μία λύση για πολλές οικογένειες που θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα, έτσι πολλοί φέρνουν δικιές τους ομπρέλες και καρεκλάκια.

«Oι περισσότεροι φέρνουν φαΐ από το σπίτι, πιστεύω είναι η μόνη λύση», ανέφερε άλλη λουόμενη στο MEGA.

Οι κοντινές παραλίες της Αττικής πάντως είναι γεμάτες από κόσμο παρά το κόστος, ενώ η αναμονή για μια ξαπλώστρα, πολλές φορές, είναι μεγάλη.

Η επιστροφή των λουόμενων το απόγευμα της Κυριακής, είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες ουρές και αυξημένη κίνηση στην είσοδο της πόλης.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ