Εφημερίδα Κοινωνική

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς: Προώθηση και ανάπτυξη της ανακύκλωσης στους χώρους εργασίας

 Breaking News

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς: Προώθηση και ανάπτυξη της ανακύκλωσης στους χώρους εργασίας
17 Ιουλίου 2023

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς ήταν και παραμένει υπέρμαχος σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της ανακύκλωσης, αλλά και εμπέδωσης της φιλοσοφίας της. Με αφορμή την παράδοση κάδων χωριστής συλλογής συσκευασιών που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γεωργίου Πατούλη, στο ισόγειο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, στο πλαίσιο του Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής και της ετ. «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.», ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βασίλης Κορκίδης, εξήρε την προσπάθεια της Περιφέρειας να αναπτύξει το σύνολο των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την ανακύκλωση.

Η κυκλική οικονομία, η γαλάζια οικονομία εμπεριέχουν, είπε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., την έννοια της ανακύκλωσης, για να υπενθυμίσει ότι, μεταξύ των άλλων, το Επιμελητήριο έχει ταχθεί υπέρ της ανακύκλωσης πλαστικών σκαφών αναψυχής και των καθαιρούμενων υλικών από τα διαλυόμενα σκάφη μέσα από την ανάπτυξη μιας δευτερογενούς αγοράς.

Παράλληλα το Επιμελητήριο δρομολογεί όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση λήψη πιστοποίησης κατά ISO 14064-1 από την TUV Nord, που αφορά στο ανθρακικό αποτύπωμα του κτιρίου του Ε.Β.Ε.Π., με την συνεχή βελτίωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου για την επίτευξη του στόχου της κλιματικής ουδετερότητας.

Κάθε προσπάθεια να μην ρυπαίνει το περιβάλλον με υλικά τα οποία μπορεί να επαναχρησιμοποιηθούν μέσα από διαδικασίες ανάκτησης των πρώτων υλών και της εν συνεχεία μεταποίησης για την παραγωγή νέων υλικών και συσκευασιών μας βρίσκει σύμφωνους, είπε ο κ. Κορκίδης, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να εξελιχθεί  μια νέα ενημερωτική καμπάνια, την οποία και θα υποστηρίξει το Επιμελητήριο, για τα θετικά της ανακύκλωσης, ώστε το μήνυμα να περάσει και να εμπεδωθεί από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η «ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία εξωστρέφειας της πολιτικής για την ανακύκλωση.

ΦΩΤΟ 2 ΔΤ 17.07.2023


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ