Εφημερίδα Κοινωνική

Δ. Φραγκάκης (Γ. Γ. ΕΟΤ) για τις φωτιές στη Ρόδο και τον αντίκτυπο στον τουρισμό: Στόχος είναι να δοθεί η πραγματική εικόνα στο εξωτερικό

 Breaking News

Δ. Φραγκάκης (Γ. Γ. ΕΟΤ) για τις φωτιές στη Ρόδο και τον αντίκτυπο στον τουρισμό: Στόχος είναι να δοθεί η πραγματική εικόνα στο εξωτερικό
26 Ιουλίου 2023

«Δεν έχουμε εικόνα μαζικών ακυρώσεων για τη Ρόδο ή άλλους προορισμούς κι αυτό είναι εξαιρετικά θετικό», είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ. Με «ήπια καμπάνια θα δοθεί η πραγματική εικόνα στο εξωτερικό ότι η Ρόδος και όλη η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός και προφανώς μόλις σβήσουν οι φωτιές δεν θα υπάρχει πρόβλημα», είπε ο κ. Φραγκάκης ερωτηθείς για την χθεσινή έκτακτη σύσκεψη υπό την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. «Από το 2020 με την πανδημία έχουμε πολλαπλές κρίσεις και μέσα από όλη αυτή την περιπέτεια των τελευταίων ημερών, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα μπορεί και τις αντιμετωπίζει με επιτυχία», τόνισε.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι για το χαμό των δύο Ελλήνων χειριστών, οι οποίοι έπεσαν στο καθήκον προκειμένου να σώσουν ζωές» είπε ο κ. Φραγκάκης κι επανέλαβε ότι στη Ρόδο, έγινε για πρώτη φορά τόσο μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης 19.000 ανθρώπων «χωρίς να συμβεί το παραμικρό». «Όπως καταλαβαίνετε είναι εξαιρετικά σημαντικό για την εικόνα ασφάλειας της χώρας μας στο εξωτερικό», τόνισε και πρόσθεσε:

«Ο πρώτος στόχος ήταν να υπάρξει ασφαλής εκκένωση όλων των ανθρώπων κι έγινε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο δεύτερος στόχος μας ήταν και είναι ακόμη και τώρα που η φωτιά είναι ακόμα σε εξέλιξη, πώς θα μπορέσουμε να δώσουμε την πραγματική εικόνα στο εξωτερικό για το τι έχει συμβεί στη χώρα μας.

Σε συνεργασία με τα 17 γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, τους τουριστικούς πράκτορες και τις αεροπορικές εταιρείες στο εξωτερικό, με τα γραφεία Τύπου των πρεσβειών μας, με όλους τους ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα και ειδικά στη Ρόδο. Πρέπει να σας πω ότι η ίδια η αγορά του εξωτερικού, οι παράγοντες της διεθνούς αγοράς, παραδέχονται ότι έγινε μια πολύ καλή διαχείριση».

«‘Oταν ολοκληρωθεί, η εικόνα για το ύψος των καταστροφών προφανώς θα ανακοινωθούν και τα αντίστοιχα μέτρα»

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο είπε ότι θα γίνουν πολύ γρήγορα και με πολύ απλή διαδικασία οι αποζημιώσεις των ανθρώπων οι οποίοι επλήγησαν. Είμαστε στο μέσον της τουριστικής περιόδου και έχουμε ακόμα πολύ μπροστά μας. Πρώτο μέλημα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ είναι να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πιθανό κλίμα αρνητικό απέναντι στη Ρόδο, την Κέρκυρα, ενδεχομένως και την υπόλοιπη χώρα, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ.

Πηγή: ΕΡΤ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ