Εφημερίδα Κοινωνική

Μπλόκο στο «σβήσιμο» των κλήσεων με online καταγραφή και χρέωση των παραβάσεων του ΚΟΚ

 Breaking News

Μπλόκο στο «σβήσιμο» των κλήσεων με online καταγραφή και χρέωση των παραβάσεων του ΚΟΚ
08 Ιουλίου 2023

Τις δέκα προτεραιότητες στον τομέα των Υποδομών και Μεταφορών παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Σε αυτές περιλαμβάνονται η ολοκλήρωση εμβληματικών αυτοκινητόδρομων, η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης αλλά και η επέκταση της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, η ανανέωση του γηρασμένου και ρυπογόνου στόλου των λεωφορείων, η βελτίωση της οδικής ασφάλειας και η ενίσχυση της αεριοκίνησης, της ηλεκτροκίνησης και της υδρογονοκίνησης.

Ωστόσο ίσως το πιο σημαντικό θέμα στις προγραμματικές δηλώσεις του νέου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα είναι η ψηφιακή καταγραφή των οδικών παραβάσεων! Το συγκεκριμένο σχέδιο είχε εξαγγελθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και ουσιαστικά οι παραβάσεις που βεβαιώνονται από τις Αρχές στους ατίθασους οδηγούς θα αναρτώνται online στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα με αποτέλεσμα να μειωθεί στο ελάχιστο το φαινόμενο του «σβησίματος» της παράβασης!

Οι παραβάτες οδηγοί θα έχουν στην διάθεσή τους ένα χρονικό διάστημα για τις ενστάσεις τους. Μετά το πέρας αυτού του διαστήματος, το ποσό του προστίμου θα αναρτάται απευθείας στον προσωπικό λογαριασμό Taxisnet του παραβάτη ο οποίος αν δεν τον εξοφλήσει τότε θα αποτελεί βεβαιωμένη οφειλή προς το Κράτος με ότι συνεπάγεται αυτό. Το σχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ προβλέπει οι αστυνομικοί της Τροχαίας και κατ’ επέκταση της Δημοτικής Αστυνομίας να εφοδιαστούν με ειδικές συσκευές (Tablet ή ειδικά κινητά τηλέφωνα)ώστε να αναρτούν online στο σύστημα τις παραβάσεις.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των κλήσεων που κόβει η δημοτική αστυνομία αφορά σε παράνομη στάθμευση και χρειάζεται ένα διαφορετικό πλαίσιο διαχείρισης αυτών των ειδοποιητηρίων, καθώς παρατηρούνται συχνά προβλήματα. Οδηγοί χαρακτηρίζουν ως καλό το μέτρο αυτό, αφού, όπως είπαν, θα υπάρχουν αρκετοί που θα συνετιστούν και θα σταματήσουν να παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τόνισαν, παράλληλα, ότι οτιδήποτε γίνεται πλέον ψηφιακό, αποτελεί διευκόλυνση τόσο για το κράτος όσο και για τον ίδιο τον πολίτη. Βέβαια, υπάρχουν και οι οδηγοί που εμφανίζονται επιφυλακτικοί με το μέτρο, υποστηρίζοντας ότι ακόμα και αν η κλήση είναι ηλεκτρονική, ο Έλληνας θα βρίσκει «παραθυράκι» για να τη σβήνει.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ