Εφημερίδα Κοινωνική

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Με λιακάδα και 30 βαθμούς η μεγάλη έξοδος – Sold out τα δρομολόγια για Κυκλάδες

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Με λιακάδα και 30 βαθμούς η μεγάλη έξοδος – Sold out τα δρομολόγια για Κυκλάδες
01 Ιουνίου 2023

Μεγάλη αναμένεται η έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος που θα έχουν σύμμαχο τις υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοχεία, η έξοδος θα ξεκινήσει από την Παρασκευή και θα κορυφωθεί το Σάββατο με τις Κυκλάδες και τα νησιά του Αργοσαρωνικού να είναι αυτά που συγκεντρώνουν την προτίμηση των εκδρομέων.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Λιμεναρχείο Πειραιά, υπολογίζεται ότι από το πρώτο λιμάνι της χώρας θα αναχωρήσουν αύριο τουλάχιστον 15.000 επιβάτες. Στον αριθμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται ο αριθμός των επιβατών που θα αναχωρήσει για τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού.

Χαρακτηριστικό είναι το αυριανό δρομολόγιο του Hight Speed 4 για Πάρο, Νάξο και Κουφουνήσι είναι sold out, όπως και αυτό του Σαββάτου για Σύρο, Τήνο και Μύκονο. Στο δρομολόγιο του Blue Star Delos έχουν γίνει κρατήσεις από περίπου 1.600 επιβάτες, ενώ για την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί 21 αναχωρήσεις από Πειραιά προς διάφορους προορισμούς και 41 προς Αργοσαρωνικό.

Αλλά και από το λιμάνι της Ραφήνας αναμένεται η κίνηση να είναι αυξημένη για Άνδρο, Τήνο και Μύκονο. Αύριο για τη γραμμή έχουν προγραμματιστεί πέντε δρομολόγια (δύο το πρωί και τρία το απόγευμα), με τις θέσεις που απομένουν να είναι λιγοστές. Όπως είπαν ταξιδιωτικοί πράκτορες στο protothema.gr, όσοι προτίθενται να ταξιδέψουν με το αυτοκίνητό τους καλό θα έιναι να έχουν κλείσει εισιτήριο νωρίτερα καθώς οι θέσεις στα γκαράζ των πλοίων είναι περιορισμένες, ενώ συνιστάται σε όλους τους ταξιδιώτες να φροντίσουν να εξασφαλίσουν έγκαιρα και τα εισιτήρια της επιστροφής του.

Αντίθετα με τις Κυκλάδες, δρομολόγια που εξυπηρετούν προορισμούς που είναι πιο μακρυά (Κρήτη, Δωδεκάνησα, Μυτιλήνη, κτλ), δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε διαθεσιμότητα.

Τι καιρό θα έχουμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Τα πρώτα στοιχεία για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δείχνουν ότι οδεύουμε προς ένα καλοκαιρινό σκηνικό σε όλη τη χώρα από το ερχόμενο Σάββατο με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν σε αρκετές περιοχές έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου. Εξαιρετικό καιρό δε, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι και στα νησιά μας, σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Με τον καιρό να συνεχίζει να παραμένει άστατος μέχρι και την αύριο Παρασκευή, ημέρα που θα εκδηλωθούν καταιγίδες στην Αττική, την Κρήτη και στο Νότιο Αιγαίο (Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα) πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν ότι οι βροχές θα τους χαλάσουν τα σχέδια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες προγνώσεις, σε μια πρώτη εκτίμηση, αναφέρεται από την πλειονότητα των μετεωρολόγων ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού, καθώς έρχεται μια θερμή αέρια μάζα στη χώρα μας. Περιορισμένα τοπικά φαινόμενα θα έχουμε στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ