Εφημερίδα Κοινωνική

Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής: Πιέζει η παράταξη Σγουρού για την κατασκευή δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική

 Breaking News

Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής: Πιέζει η παράταξη Σγουρού για την κατασκευή δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική
09 Ιουνίου 2023

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης 8 Ιουνίου 2023 εισήχθη από την παράταξη Σγουρού θέμα, εκτός ημερήσιας διάταξης σχετικά με τη «Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις αναγκαίες ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής για την χωροθέτηση και την κατασκευή Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική».

Όπως αναφέρει η παράταξη, στην Ανατολική Αττική ζουν και εργάζονται πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες, ενώ φιλοξενείται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα σημαντικά λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Σε περίπτωση, σοβαρού ατυχήματος ή ασθένειας, με άμεση ανάγκη, οργανωμένης δευτεροβάθμιας περίθαλψης (πχ: σοβαρό  καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο) οι πολίτες χρειάζονται κατά περίπτωση, να διανύσουν απόσταση 20 – 55 χλμ, ώστε να έχουν πρόσβαση σε αθηναϊκό Νοσοκομείο, με ότι αυτό, μπορεί να συνεπάγεται για την τελική έκβαση της υγείας, αλλά και της ζωής, των ασθενών».

Σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός επεσήμανε ότι «Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω να πιέζω για την υλοποίηση αυτού του έργου και να διασφαλίσω ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα οδηγήσουν σε πραγματικό έργο και ουσιαστικές παρεμβάσεις για τους πολίτες της Αττικής».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ