Εφημερίδα Κοινωνική

Ο οικογενειάρχης από τον Πειραιά με τα 8 κιλά ηρωίνης

Ο οικογενειάρχης από τον Πειραιά με τα 8 κιλά ηρωίνης
26 Ιουνίου 2023

Έναν οικογενειάρχη με δυο ανήλικα παιδιά έβλεπαν οι κάτοικοι στη γειτονιά του Πειραιά χωρίς να γνωρίζουν ότι στο εσωτερικό του σπιτιού υπήρχε ένα «μαγειρείο» ναρκωτικών, όπως λένε στην πιάτσα της διακίνησης των παράνομων ουσιών, τους χώρους όπου νοθεύεται η ηρωίνη και η κοκαΐνη.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν την πληροφορία ότι ο 31χρονος «μάγειρας» από την Αλβανία είχε έτοιμο το εμπόρευμα του ώστε να το διοχετεύσει. Πολύ γρήγορα στήθηκε επιχείρηση και εισέβαλαν στο σπίτι του πέφτοντας «διάνα».

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατασχέθηκαν συνολικά:

· ηρωίνη βάρους -8- κιλών

· σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης βάρους -730- γραμμαρίων

· εξοπλισμός εργαστηρίου νόθευσης και επανατυποποίησης της ηρωίνης (μεταλλική-υδραυλική πρέσα, -2- μεταλλικά πλαίσια, -2- κόσκινα, -3

ταινίες περιτυλίγματος, πλήθος νάιλον συσκευασιών, -2- ρολά αλουμινόχαρτο, -2- συσκευασίες με σακούλες)

· -2- ηλεκτρονικές ζυγαριές

· -3- κινητά τηλέφωνα.

Ο εξοπλισμός βρέθηκε μέσα στην τουαλέτα του σπιτιού και πιθανότατα εκεί ήταν ο χώρος όπου γινόταν το «μαγείρεμα», δηλαδή η νόθευση. Για τις διωκτικές αρχές ο νεαρός ήταν άγνωστος καθώς είχε απασχολήσει στο παρελθόν μόνο μια φορά για παράβαση του νόμου «περί όπλων». Άλλωστε η ενασχόληση του με την νόθευση και την επανατυποποίηση ναρκωτικών του απέφερε πολλά χρήματα. «Τα ναρκωτικά στάλθηκαν στο χημείο του κράτους ώστε να καταγραφεί η καθαρότητα τους. Αυτό την εποχή ένα κιλό ηρωίνης μπορεί να κοστίζει από δέκα έως δώδεκα χιλιάδες ευρώ. Καταλαβαίνουμε για τι ποσά μιλάμε» λέει αστυνομικός με μεγάλη εμπειρία στο κυνήγι των εμπόρων ναρκωτικών. Ο 31χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά.

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ