Εφημερίδα Κοινωνική

Νέα Μάκρη: Διατάχθηκε ΕΔΕ για την 19χρονη έγκυο που έχασε τη ζωή της -«Καθυστέρησε το ΕΚΑΒ», λένε οι συγγενείς

 Breaking News

Νέα Μάκρη: Διατάχθηκε ΕΔΕ για την 19χρονη έγκυο που έχασε τη ζωή της -«Καθυστέρησε το ΕΚΑΒ», λένε οι συγγενείς
07 Ιουνίου 2023

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), με κατεπείγοντα χαρακτήρα έχει διαταχθεί από το ΕΚΑΒ και από την 1η ΥΠΕ, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και η τήρηση των πρωτοκόλλων από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του περιστατικού με την 19χρονη έγκυο που έχασε τη ζωή της.

Οι συγγενείς αποδίδουν την τραγική κατάληξη στην καθυστέρηση του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, «οι καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ στην Αττική είναι καθημερινό φαινόμενο. Επιχειρούν 40 περίπου ασθενοφόρα πρωί και απόγευμα και 25-28 το βράδυ, λόγω έλλειψης προσωπικού και διαθεσιμότητας οχημάτων. Χρειάζονται τουλάχιστον τα διπλάσια για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά».

Το χρονικό της τραγικής κατάληξης
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η νεαρή γυναίκα ήταν έγκυος στον 9ο μήνα και το πρωί της Τρίτης (6/6) διαμαρτυρήθηκε στον σύζυγό της και στους οικείους της για έντονους πόνους στην κοιλιά. Το ζευγάρι δεν διαθέτει αυτοκίνητο γι’ αυτό και κάλεσε το ΕΚΑΒ, γύρω στις 8:30 το πρωί της Τρίτης, ώστε να διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στον ΣΚΑΪ οι συγγενείς της, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθυστέρησε σημαντικά καθώς έφτασε στο σπίτι της γύρω στις 13:30 το μεσημέρι και τη μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης. Εκεί, ωστόσο, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ ούτε το μωρό επιβίωσε.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ