Εφημερίδα Κοινωνική

Ναυάγιο στην Πύλο – Λιμενικό: «Έλυσαν μόνοι τους το σκοινί κι έφυγαν, δεν ήθελαν βοήθεια»

Ναυάγιο στην Πύλο – Λιμενικό: «Έλυσαν μόνοι τους το σκοινί κι έφυγαν, δεν ήθελαν βοήθεια»
16 Ιουνίου 2023

«Στην πρώτη προσέγγιση του σκάφους του Λιμενικού προς το αλιευτικό, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση, ρίχθηκε ένα μικρό σκοινί, ένας μικρός κάβος, ώστε να δεθούν τα δύο σκάφη» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπήρχε συνεργασία από το πλήρωμα του αλιευτικού για να τους παρασχεθεί βοήθεια.

«Δέθηκε ο μικρός κάβος για 5-6 λεπτά, όσο διήρκησε η συνομιλία του πληρώματος με τους ανθρώπους επί του καταστρώματος, δηλώνεται ευθαρσώς ότι δε θέλουν οποιαδήποτε βοήθεια. Το έλυσαν μόνοι τους το σκοινί. Ξαναέβαλαν τις μηχανές τους μπροστά και έφυγαν προς την πορεία τους» ξεκαθάρισε ο κ.Αλεξίου.

«Η ενημέρωση που μου έχει δοθεί είναι ότι οι κάμερες του σκάφους λειτούργησαν επιχειρησιακά για να βλέπουν το γίνεται ευκρινώς. Δεν έγινε κάποια καταγραφή», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού.

«Αυτό έχω σαν ενημέρωση, δεν έχει γίνει καταγραφή», τόνισε, συμπληρώνοντας:

«Έγινε ενημέρωση 2 παρά από τον καπετάνιο του αλιευτικού ότι έχασε τη μηχανή. Άμεσα τα μέλη του πληρώματος (σ.σ. του Λιμενικού) μπήκαν σε κατάσταση συναγερμού για να πλησιάσουν το πλοίο. Η προτεραιότητα είναι η διάσωση και η επιχείρηση και όχι κάτι άλλο».

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ