Εφημερίδα Κοινωνική

Μυτιλήνη: 16 χρόνια φυλακή σε αστυνομικό για ασέλγεια σε ανήλικη

Μυτιλήνη: 16 χρόνια φυλακή σε αστυνομικό για ασέλγεια σε ανήλικη
20 Ιουνίου 2023

Σε κάθειρξη 16 ετών κατά συγχώνευση για τις κατηγορίες της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατά συρροή με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου και για απόπειρα αρπαγής πορνογραφικού υλικού, καταδίκασε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Χίο, 53χρονο αρχιφύλακα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν πρέπει να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον αρχιφύλακα, ενώ, ας σημειωθεί, ότι αθωώθηκε για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης.

Στη σύλληψη του 53χρονου αρχιφύλακα, που προπονούσε ομάδα βόλεϊ κοριτσιών στη Μυτιλήνη, είχε προχωρήσει στα τέλη του Ιουλίου του 2022, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, της σύλληψης είχε προηγηθεί καταγγελία 14χρονης κοπέλας και των γονέων της, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ σε σύλλογο, προέβη, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022, σε κατ΄ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη. Παράλληλα, από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή, επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα