Εφημερίδα Κοινωνική

Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς: Εορτασμός Αγίου Λουκά του Ιατρού – Πρόγραμμα Σαββατοκύριακου

 Breaking News

Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς: Εορτασμός Αγίου Λουκά του Ιατρού – Πρόγραμμα Σαββατοκύριακου
09 Ιουνίου 2023

Εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Ιατρού πραγματοποιούνται έως τις 11 Ιουνίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς όπου υπάρχει παρεκκλήσιο επ’ ονόματι του Αγίου και φυλάσσεται λείψανο του Αγίου.

Καθημερινά έως τις 11 Ιουνίου το πρωί τελείται η Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Αγίου που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο (Ευριπίδου 93). Το πρόγραμμα της πανηγύρεως επί τη μνήμη του Αγίου έχει ως ακολούθως:  Σάββατο (10/6) το πρωί θα τελεσθεί  Θεία Λειτουργία και στις 19:00 θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός.

Την Κυριακή (11/06) το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Μετά την Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσει ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό και θα πραγματοποιηθεί έκθεση με εικόνες και φωτογραφίες από την ζωή του Αγίου. Στις 18:30 στο Παρεκκλήσιο του Αγίου που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο, θα ψαλούν μεθέορτοςεσπερινός, οι Χαιρετισμοί και η Παράκληση στον Άγιο Λουκά. Θα ακολουθήσει στις 20:00 στα πρόπυλα του Ναού εκδήλωση λήξης των νεανικών δραστηριοτήτων της ενορίας  με παραδοσιακό πρόγραμμα.

-Η μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού θα τιμηθεί πανηγυρικά και στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, όπου φυλάσσεται τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου. Το  Σάββατο (10/06) στις 19:00 θα τελεστεί Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός και στις 21:30 το βράδυ θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία χοροστατούντος Αρχιερέως.

Την Κυριακή (11/06) το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία. Στις 18:00 θα τελεσθούν ο εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου και στις 19:30 θα προβληθεί ταινία αφιερωμένη στον Άγιο, με τίτλο «Θεραπεύοντας τον φόβο». Στο Ναό φυλάσσεται λείψανο του Αγίου.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ