Εφημερίδα Κοινωνική

Οι «Αδιάφθοροι» συνέλαβαν συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. για διακίνηση μεταναστών

Οι «Αδιάφθοροι» συνέλαβαν συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. για διακίνηση μεταναστών
02 Ιουνίου 2023

Έγκριση για να εισχωρήσει μυστικός αστυνομικός στο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, έδωσε προ μηνών -υπό άκρα μυστικότητα- η αρμόδια Εισαγγελία.

Η συγκαλυμμένη έρευνα αποφασίστηκε προκειμένου «undercover» αστυνομικός να εμφανιστεί ως πρόθυμος να βοηθήσει το κύκλωμα, με στόχο τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτό αποκαλύπτουν στο iEidiseis αστυνομικές πηγές για την υπόθεση με πρωταγωνιστή γνωστό συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. από τη Θεσσαλονίκη. Ο 46χρονος, αστυνόμος Β’ στο βαθμό, που συνελήφθη για διακίνηση μεταναστών, έχει επί σειρά ετών παρουσία στις συνδικαλιστικές δράσεις, ενώ αίσθηση προκαλεί ότι είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για τα ίδια αδικήματα.

Το τέλος της δράσης του ήρθε μετά από οργανωμένη επιχείρηση που έστησαν οι «αδιάφθοροι» της Αστυνομίας την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023. Ο 46χρονος αστυνομικός ενημέρωσε τον «undercover» αστυνομικό για ζευγάρι αλλοδαπών που θα έφταναν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για να πετάξουν με πλαστά διαβατήρια με την πτήση Θεσσαλονίκη-Βρυξέλλες και ώρα αναχώρησης 7.50.

Μάλιστα, του τόνισε ότι θα κατέχουν πλαστά διαβατήρια Εσθονίας. Πράγματι στις 7.20 εμφανίστηκαν ένας άντρας και μία γυναίκα στην πύλη 14, με καταφανώς πλαστά διαβατήρια. Πριν την επιβίβασή τους στο αεροπλάνο το ζευγάρι αλλοδαπών ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε στο σπίτι του ο 46χρονος συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. που επίσης συνελήφθη.

 ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ