Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΛΜΕ Πειραιά: Το ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας αδυνατεί να εγγράψει μαθητές στην Α’ Γυμνασίου λόγω έλλειψης αιθουσών

 Breaking News

ΕΛΜΕ Πειραιά: Το ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας αδυνατεί να εγγράψει μαθητές στην Α’ Γυμνασίου λόγω έλλειψης αιθουσών
08 Ιουνίου 2023

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, επισημαίνει:

«Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Δραπετσώνας (ΕΝΕΕΓΥΛ) συστεγάζεται με το ΕΠΑΛ Κερατσινίου, σε κτίριο που κατασκευάστηκε και λειτουργεί με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα). Δηλαδή, το κτίριο ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία και το ελληνικό δημόσιο πληρώνει ένα μεγάλο μηνιαίο μίσθωμα για τη χρήση του. Εδώ και χρόνια παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα έλλειψης χώρου-αιθουσών, καθώς τα δύο σχολεία αναπτύσσονται. Ιδιαίτερο όμως πρόβλημα έλλειψης αιθουσών αντιμετωπίζει το ΕΝΕΕΓΥΛ, το οποίο κυριολεκτικά ασφυκτιά. Σημειώνουμε ότι στον Πειραιά λειτουργούν δύο ΕΝΕΕΓΥΛ, 1 στον Πειραιά και 1 στη Δραπετσώνα.

Τα τελευταία χρόνια, είναι μεγάλη η αύξηση του μαθητικού δυναμικού σε αυτά (οι ανάγκες στην Εδική Αγωγή και ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με το Φάσμα του Αυτισμού, αυξάνονται ραγδαία). Σημειώνουμε επίσης ότι η απόφαση για την στέγαση του ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας στο συγκεκριμένο σχολείο ήταν προσωρινή, καθώς το κτίριο δεν είναι κατάλληλο για τη φιλοξενία μαθητών με ειδικά εκπαιδευτικά προβλήματα. Ωστόσο, 7 χρόνια μετά, δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια για την εξεύρεση χώρου για την οριστική στέγαση του ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, με πίεση των εκπαιδευτικών του ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας και της ίδιας της Διευθύντριας, πραγματοποιήθηκαν διάφορες παρεμβάσεις, βρίσκονταν λύσεις, εντός του κτιρίου. Ωστόσο, έφτασε ο κόμπος στο χτένι! Σαν αποτέλεσμα, το ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας αδυνατεί πλέον να εγγράψει μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά! Δηλαδή, ενώ έχουν υποβληθεί αιτήσεις από γονείς μαθητών που διαθέτουν γνωμάτευση από το ΚΕΔΑΣΥ για φοίτηση σε Ειδικό Σχολείο, αυτές παραπέμπονται από το σχολείο στη ΔΙΔΕ Πειραιά (τέτοια οδηγία έχει δώσει η ίδια η ΔΙΔΕ Πειραιά), λόγω έλλειψης χώρου.

Η κατάσταση αυτή αποτελεί κυριολεκτικά ντροπή. Είναι ενδεικτική της γύμνιας που επικρατεί στην σχολική στέγη, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής απαξίωσης-υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης, της μετατροπής του ΟΣΚ σε ΚΤΥΠ ΑΕ, της ανυπαρξίας σχεδίου για την συντήρηση και ανέγερση νέων σχολικών μονάδων. Η ΔΙΔΕ Πειραιά είναι πλήρως ενημερωμένη, εδώ και καιρό, για το ζήτημα».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ