Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ -Σε επιφυλακή η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τους νεκρούς μετανάστες του ναυαγίου της Πύλου –Τι είπε στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ο Ιατροδικαστής κ. Ηλίας Μπογιόκας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ -Σε επιφυλακή η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τους νεκρούς μετανάστες του ναυαγίου της Πύλου –Τι είπε στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ο Ιατροδικαστής κ. Ηλίας Μπογιόκας
15 Ιουνίου 2023

 

 *ρεπορτάζ Κώστας Παναγιωτάκης

 

 

Στις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες Αθήνας και Πειραιά θα μεταφερθούν όλες οι σοροί των ναυαγών μεταναστών από το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Πύλου.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ενεργοποιήθηκε το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών και στη συνέχεια με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών και έτσι οι ιατροδικαστές έχουν τεθεί σε επιφυλακή και αναμένουν τις σορούς.

Θα ληφθεί από τους ειδικούς, DNA και φωτογραφία προσώπου, ώστε μέσω των πρεσβειών να γίνει η προσπάθεια για αναγνώριση των θυμάτων.

H ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ μίλησε με τον προϊστάμενο της ιατροδικαστής Υπηρεσίας Πειραιά κ. Ηλία Μπογιόκα, ο οποίος μας είπε:

Ilias_Bogiokas-680x365

 

«Σπεύσαμε από την πρώτη στιγμή να βοηθήσουμε και να διεκπεραιώσουμε τις διαδικασίες.  Σήμερα (Πέμπτη) μας είπαν ότι θα μας φέρουν τους πρώτους 10 νεκρούς και σιγά σιγά θα καταφθάνουν και άλλοι. Δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με μια ακόμη τραγωδία. Μέχρι την Τρίτη θα είμαστε πάνω από αυτή την κατάσταση, με όλες μας τις δυνάμεις. Στην υπηρεσία υπάρχουν σήμερα 4 ιατροδικαστές αλλά… μία γραμματεία. Χρειαζόμαστε σίγουρα ενίσχυση στο κομμάτι της γραμματειακής υποστήριξης, γιατί υπάρχει γραφειοκρατική δουλειά που πρέπει να διεκπεραιώσουμε, με εκθέσεις κτλ. Οι σοροί, μετά από εμάς, θα μεταφερθούν στα ψυγεία του Σχιστού. Από εκεί και πέρα τις διαδικασίες αναγνώρισης – ενταφιασμού θα τις αναλάβουν οι αρμόδιες αρχές. Εμείς στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Είναι όμως σημαντικό να στηριχθούμε ακόμη περισσότερο από την Πολιτεία. Δεν είναι μόνο το προσωπικό, που βεβαίως, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από πριν, αλλά είναι και οι υποδομές. Ήδη γίνονται κινήσεις για να μισθώσουμε νέα γραφεία στον Πειραιά για να μπορούμε να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας».

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ