Εφημερίδα Κοινωνική

Ξεκινούν οι εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ενόψει και του ΕΣΠΑ

 Breaking News

Ξεκινούν οι εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ενόψει και του ΕΣΠΑ
31 Μαΐου 2023

Όλο τον Ιούνιο θα έχουν στη διάθεσή τους οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν ή να επανεγγράψουν τα παιδιά τους σε έναν από τους χιλιάδες δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας, για το σχολικό έτος 2023 – 2024. Συγκεκριμένα, οι σχετικές αιτήσεις για την εγγραφή ανάλογα και τον εκάστοτε δήμο, υποβάλλονται από 1 έως τις 30 Ιουνίου, διάστημα στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να προσέρχονται στα αρμόδια γραφεία και να καταθέτουν το έγγραφο της αίτησης μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Με την κατάθεση του φακέλου, το προσωπικό των δήμων θα αξιολογήσει το σύνολο των αιτήσεων και θα επικοινωνήσει με τους γονείς για την πληρότητα του φακέλου τους ή, σε περίπτωση που χρειαστεί, για το ποια στοιχεία χρειάζεται να συμπληρώσουν επιπλέον. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αμέσως μετά την ενσωμάτωση και των δικαιούχων voucher από το σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που θα προκηρύξει η ΕΕΤΑΑ , το οποίο αναμένεται να «ανοίξει» από τον αρμόδιο φορέα τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί, ότι με όσα ισχύουν από το Υπουργείο Παιδείας για την υποχρεωτική μετακίνηση των προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία με τις αλλαγές στην υποχρεωτική εκπαίδευση στα 4 έτη, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα δέχονται αιτήσεις παιδιών που έχουν γεννηθεί από το έτος 2020 και έπειτα καθώς και έως την 1η Ιανουαρίου 2023 (την 1η Σεπτεμβρίου να συμπληρώνουν 8 μήνες).

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ