Εφημερίδα Κοινωνική

To 29o Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ξεκινάει το Σάββατο 13 Μαΐου

To 29o Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ξεκινάει το Σάββατο 13 Μαΐου
09 Μαΐου 2023

To Αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας» στον Ταύρο (Αγίας Σοφίας 16) και το Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού) από τις 13 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου 2023 γεμίζουν με παιδικές και νεανικές δημιουργίες και φιλοξενούν όλα τα σχολεία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου σε ένα φεστιβάλ που περιλαμβάνει παραγωγές της εκπαιδευτικής και μαθητικής μας κοινότητας και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες!

Οι μαθητές των σχολείων μας, οι εκπαιδευτικοί τους αλλά και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων έχουν ετοιμάσει ένα «πολύχρωμο πολιτιστικό σκηνικό» και καλούν όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης μας να παρακολουθήσουν τις θεατρικές, κινηματογραφικές και χορευτικές παραστάσεις τους, να λάβουν μέρος στα περιβαλλοντικά τους δρώμενα, να θαυμάσουν τις εικαστικές εκθέσεις τους και τις εκθέσεις ρομποτικής!

Ταυτόχρονα με τις δημιουργίες και τις δράσεις των παιδιών, ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου και η οργανωτική Επιτροπή του Μαθητικού Φεστιβάλ έχουν οργανώσει μία σειρά παράλληλων δράσεων που αφορούν κυρίως τους μαθητές μας και που επικεντρώνονται σε θέματα περιβάλλοντος, θεατρικής αγωγής αλλά και διάσωσης και πρώτων βοηθειών, ενώ φέτος, συμμετέχουν με εξαιρετικές παραγωγές και δράσεις, η παιδική και νεανική χορωδία CANTUS ANGELICUS του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου, η Followgreen, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΣΤΑΘΜΟΣ, το Κλιματικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής και το εργαστήρι STEAM του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φετινό Μαθητικό Φεστιβάλ έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, ενώ στις παράλληλες δράσεις του συμμετέχει η Ιωάννα Μενδρινού, σύμβουλος Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Δ΄ Αθήνας με ένα πρωτότυπο θεατρικό εργαστήρι για παιδιά Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού.

Η έναρξη του Φεστιβάλ, το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, γίνεται στο Αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας» στον Ταύρο, στις 18.00, με μία υπέροχη τελετή όπου συμμετέχουν το 5ο Δημοτικό Ταύρου, το 1ο Γυμνάσιο Ταύρου και το 1ο Γενικό Λύκειο Ταύρου. Την ίδια μέρα, στις 19.20, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο, την σκυτάλη παίρνει η παιδική και νεανική χορωδία CANTUS ANGELICUS με μία μουσικοθεατρική παράσταση ικανή να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους «πέρα από το ουράνιο τόξο».

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στον Ταύρο, στις 19.00 με το 2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου, κι ενώ η παιδική και νεανική χορωδία του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου συνεχίζει να ψυχαγωγεί μουσικά και θεατρικά το κοινό στο Πολιτιστικό, το Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου (Μιαούλη 60), φιλοξενεί, στις 19.00, τη γιορτή λήξης του εργαστηρίου STEAM με τη συμμετοχή των μαθητών των δημοτικών μας σχολείων Μοσχάτου και Ταύρου.

Το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων του «Μαθητικού Φεστιβάλ 2023» έχει αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου www.dimosmoschatou-tavrou.gr, ενώ σε έντυπη μορφή μπορούν να το βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο Δημαρχείο Μοσχάτου, στο π. Δημαρχείο Ταύρου και σε κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου.

MAUFEST_0523-1-585x1024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ