Εφημερίδα Κοινωνική

Τα 12 χτυπήματα της high tech συμμορίας στη Θεσσαλονίκη με λεία πάνω από €100.000

Τα 12 χτυπήματα της high tech συμμορίας στη Θεσσαλονίκη με λεία πάνω από €100.000
17 Μαΐου 2023

Συλλογή που προκαλεί αίσθηση, από πολυτελή αυτοκίνητα μέχρι ρολόγια και χρυσά δαχτυλίδια, είχε εξασφαλίσει η λεγόμενη «high tech» σπείρα της Θεσσαλονίκης. Επικέντρωνε τα χτυπήματά της σε δημοφιλείς περιοχές, όπως το Πανόραμα, στοχοποιούσε επιχειρήσεις και ευκατάστατους κατοίκους, αφαιρώντας την ίδια στιγμή πολύτιμα είδη με τη βοήθεια προηγμένων τεχνολογικών μεθόδων.

Το κύκλωμα, που διέπραξε – με συστηματικό ρυθμό – τον τελευταίο χρόνο 12 διαρρήξεις και ληστείες, με τη λεία του να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. με αποτέλεσμα να συλληφθούν έξι μέλη, κυρίως Ρομά και Ρωσοπόντιοι.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα μέλη της οργάνωσης διέθεταν φορητούς πομποδέκτες συγχρονισμένους στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και συσκευές παρεμβολών ή παρακώλυσης συγκοινωνιών, τύπου «jammer». Κυκλοφορούσαν, δε, με ΙΧ που είχαν κρατικές πινακίδες και το σημαντικότερο, διέθεταν ένα από τα πιο έξυπνα συστήματα αχρήστευσης τραπεζογραμματίων που έχουν τα ATM.

Διέπραξαν, ειδικότερα, 12 αξιόποινες πράξεις, τέσσερις διαρρήξεις σε ΑΤΜ, δύο σε οικίες, τρεις κλοπές μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού και τρεις κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας. Η λεία τους ανέρχεται στα 103.240 ευρώ.

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ