Εφημερίδα Κοινωνική

Συμμορία έβγαζε πλαστά διπλώματα σε πιλότους: H ταρίφα των €25.000 και οι κρυφές κάμερες στα πουκάμισα

 Breaking News

Συμμορία έβγαζε πλαστά διπλώματα σε πιλότους: H ταρίφα των €25.000 και οι κρυφές κάμερες στα πουκάμισα
12 Μαΐου 2023

Στην εξάρθρωση συμμορίας που έβγαζε πλαστά διπλώματα σε υποψήφιους πιλότους αεορπλάνων δίνοντας τους τις απαντήσεις στις θεωρητικές εξετάσεις μέσω συστήματος ενδοεπικοινωνίας προχώρησε η ΕΛΑΣ. Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό που αποκαλύπτει το protothema.gr τα τρία μέλη της συμμορίας έδιναν στιλιστικές οδηγίες στους πελάτες τους, χρησιμοποιούσαν ειδικό λεξιλόγιο ενώ χρέωναν έως και 25.000 ευρώ για να αποφεύγουν πλήρως τις εξετάσεις οι υποψήφιοι πιλότοι.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρεις Έλληνες 70, 43 και 69 ετών που θεωρούνται μέλη της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και δύο υποψήφιοι χειριστές αεροσκαφών ηλικίας 28 και 42 ετών. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τα ονόματα άλλων τριών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση, ηλικίας 48, 38 και 34 ετών.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος 16 ακόμα ατόμων – υποψήφιων χειριστών αεροσκαφών, σχηματίσθηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – εγκληματική οργάνωση – συμμορία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, κατά συναυτουργία, κατ΄εξακολούθηση και κατ΄επάγγελμα, καθώς και για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ οι εξεταζόμενοι για την απόκτηση άδειας επαγγελματία πιλότου ήταν κατά βάση σπουδαστές Σχολών οι οποίοι είτε αδυνατούσαν να αποκτήσουν την εν λόγω άδεια έπειτα από αποτυχημένες προσπάθειες τους, είτε δεν ήθελαν να μελετήσουν τη θεωρητική ύλη των εξεταζόμενων μαθημάτων.

Η σπείρα εισέπραττε κατά μέσο όρο 7.800 ευρώ από κάθε έναν από τους υποψηφίους που βοηθούσε. Μόνο το διάστημα Ιανουαρίου- Μαΐου είχε εκδώσει με τον τρόπο αυτό πέντε διπλώματα πιλότων ενώ σε προηγούμενο διάστημα είχαν κάνει το ίδιο με άλλα 10 άτομα.

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ