Εφημερίδα Κοινωνική

Πλήθος κόσμου στην έναρξη του 29ου Μαθητικού Φεστιβάλ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

 Breaking News

Πλήθος κόσμου στην έναρξη του 29ου Μαθητικού Φεστιβάλ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
15 Μαΐου 2023

To Αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας» στον Ταύρο (Αγίας Σοφίας 16) και το Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού) γέμισαν ασφυκτικά το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στην έναρξη του 29ου Μαθητικού Φεστιβάλ! Οι συμμετέχοντες τόσο στον Ταύρο όσο και στο Μοσχάτο έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κερδίζοντας θερμά χειροκροτήματα, ενώ οι δημιουργίες των μαθητών των σχολείων μας στις εικαστικές εκθέσεις που είχαν στηθεί στους δύο χώρους δημιούργησαν ένα όμορφο και πολύχρωμο σκηνικό που κέρδισε τις εντυπώσεις!

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου χαιρέτισε στην έναρξη του Φεστιβάλ, ενώ ακούστηκε ο ύμνος του Μαθητικού Φεστιβάλ και βραβεύτηκε ο δημιουργός του, Βαγγέλης Αυγέρης, από τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου. Στην έναρξη του Φεστιβάλ παραβρέθηκε και ο Διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, Κουμέντος Ιωάννης, αφού το Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου μας έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας.

Στην έναρξη του Μαθητικού Φεστιβάλ στον Ταύρο συμμετείχαν το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου, το 1ο Γυμνάσιο Ταύρου και το 1ο ΓΕΛ Ταύρου, ενώ στο Μοσχάτο, η έναρξη έγινε με την παιδική και νεανική χορωδία CANTUS ANGELICUS του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου, η οποία παρουσίασε ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα από τα πιο γνωστά μιούζικαλ, υπό τη Διεύθυνση της εκπαιδευτικού και μαέστρου, Αναστασίας Χατζηπαύλου.

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συνεχίστηκαν με το 2ο Γυμνάσιο Ταύρου στον Ταύρο, τη χορωδία Cantus Angelicus στο Μοσχάτο, ενώ στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μοσχάτου, οι μαθητές της Δ, Ε και ΣΤ΄ τάξης των δημοτικών μας σχολείων από το Μοσχάτο και τον Ταύρο, παρουσίασαν τις δημιουργίες όλης της χρονιάς που έκαναν στο εργαστήριο STEAM. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι εθελοντές καθηγητές του προγράμματος, ο Ηρακλής Ντούσης και ο Παναγιώτης Παπασταθακόπουλος, αλλά και οι εθελοντές που συνεργάζονται με τους υπευθύνους του STEAM.

Οι εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ συνεχίζονται σήμερα από τις 18.00-20.00 με το ανοιχτό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής στο αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας» στον Ταύρο και αύριο, Τρίτη, 16 Μάιου, με το ίδιο σεμινάριο στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου στο Μοσχάτο. Δύο ιδιαίτερα χρήσιμες, παράλληλες δράσεις, του Μαθητικού Φεστιβάλ που δίνουν τις απαραίτητες γνώσεις στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την αντιμετώπιση περιστατικών που μπορεί να χρειαστούν άμεση επέμβαση.

Την Τετάρτη, 17 Μαΐου, στις 19.00 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μοσχάτο τη σκυτάλη παίρνει το 3ο Γυμνάσιο Μοσχάτου, το οποίο θα παρουσιάσει τον «κατά φαντασία Ασθενή» του Μολιέρου, και τη χορευτική παράσταση «ταξιδεύοντας στην Ελλάδα». Την Πέμπτη, 18 Μάιου το 1ο Γυμνάσιο Μοσχάτου παρουσιάζει κινηματογραφικά-θεατρικά δρώμενα, χορωδία και χορούς υπό τον τίτλο: «Η ελληνική γλώσσα: πρέσβειρα λόγου, της ειρήνης κουροτρόφος».

mathitiko-12

mathitiko-11

mathitiko-8

Όλες οι εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου: www.dimosmoschatou-tavrou.gr.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ