Εφημερίδα Κοινωνική

Κώστας Κατσαφάδος – Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων ΝΔ: «Oι Πειραιώτες και οι νησιώτες με γνωρίζουν. Ξέρουν ότι ποτέ δεν τους είπα ψέματα γι’ αυτό και τους κοιτάζω στα μάτια» – Αποκλειστική συνέντευξη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

 Breaking News

Κώστας Κατσαφάδος – Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων ΝΔ: «Oι Πειραιώτες και οι νησιώτες με γνωρίζουν. Ξέρουν ότι ποτέ δεν τους είπα ψέματα γι’ αυτό και τους κοιτάζω στα μάτια» – Αποκλειστική συνέντευξη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
18 Μαΐου 2023

Ο Κώστας Κατσαφάδος, Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και υποψήφιος Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων με τη ΝΔ, μίλησε στην εφημερίδα μας για τις εκλογές της Κυριακής, τη ΝΔ, τον Πειραιά αλλά και το έργο του στο Υπουργείο.

-Η ΝΔ μοιάζει να έχει καθαρό προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Εάν μαθηματικά προκύπτει μια πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, βάσει των ποσοστών της Κυριακής, γιατί την αποκλείετε;

Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι θέση μας είναι ότι ο τόπος χρειάζεται καθαρές λύσεις. Δεν μπορεί σε μια περίοδο ρευστότητας και γεωπολιτικών ανακατατάξεων η κυβέρνηση να είναι όμηρος ισορροπιών και παιχνίδια «καρέκλας».

Η Ελλάδα, όμως, δεν μπορεί να κρέμεται από μία κλωστή. Η χώρα δεν χρειάζεται σήμερα αβεβαιότητα, ούτε αστάθεια, ούτε χρειάζεται πειραματισμούς και συμμαχικές κυβερνήσεις που πάντα ο ένας θα κοιτάει πώς θα υπονομεύσει τον άλλον, αντί να δουλεύουμε για το καλό και την προκοπή της χώρας.

Χρειάζεται καθαρός ορίζοντας και σαφές πρόγραμμα τετραετίας. Για αυτό και ζητάμε από τους πολίτες να μας δώσουν ισχυρή εντολή για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Και όσο πιο ισχυρή θα είναι τόσο πιο ξεκάθαρη θα είναι η επόμενη ημέρα. Εξάλλου ο όρος που βάζει ο κ.Ανδρουλάκης να μην είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός δεν γίνεται αποδεκτός από κανέναν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρώ επίσης ότι μια τέτοια κυβέρνηση που θα μπορούσε να έχει -ένα τυχαίο παράδειγμα- 153-154 βουλευτές, μια Κυβέρνηση δύο κομμάτων, θα ήταν μια εγγενής ασταθής κυβέρνηση η οποία δεν θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του τόπου.

-Είστε Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Τι κάνατε για την θωράκιση των συνόρων μας, από τα κύματα μεταναστών, που εργαλειοποιούσε η Τουρκία.

Είχαμε πεί , ότι θα προφυλάξουμε τα σύνορα της πατρίδας μας, γιατί η πατρίδα έχει σύνορα και στην ξηρά και στον αέρα και στη θάλασσα, και θα σταματήσει η χώρα μας να είναι κέντρο διερχομένων. Σήμερα, η πατρίδα μας είναι μια πατρίδα η οποία έχει σύνορα τα οποία φυλάσσει και οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί κατά 90%. Και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ακτοφυλακή γιατί 24’ώρες το 24ωρο φυλάνε Θερμοπύλες. Παρά το ότι κάποιοι δυστυχώς και εντός της χώρας υιοθέτησαν άθλιες θέσεις της Τουρκίας.

Είχαμε πεί , ότι θα περιφρουρήσουμε και θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Επενδύουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Η σημαία της Ελλάδος κυματίζει ψηλά, η γνώμη της Ελλάδος και η φωνή της ακούγεται, από τις Βρυξέλλες μέχρι το αμερικανικό Κογκρέσο. Είμαστε, σήμερα, μια χώρα πιο ισχυρή, μια χώρα η οποία αναγνωρίζεται από όλους ως παράγοντας γεωπολιτικής σταθερότητας σε αυτή την αβέβαιη γειτονιά στην οποία ζούμε.

Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία, τους μισθούς, τα εισοδήματα, την υγεία. Θα αφορούν και την εξωτερική πολιτική.

-Γιατί να ψηφίσει κάποιος τη Νέα Δημοκρατία και εσάς την Κυριακή;

Εμείς έχουμε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Πρόγραμμα κοστολογημένο, που δεν θα ρίξει τη χώρα στα βράχια. Δεσμευόμαστε για:

1)Αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 25% μέσα στην τετραετία 2023-2027 (στα 1.500 ευρώ από 1.170 ευρώ) και αύξηση κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ εντός της τετραετίας.

2)Νέα αύξηση 3-4% στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2024.

3)Αύξηση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και αναμόρφωση του μισθολογίου τους από 1/1/2024.

4)Εφαρμογή ψηφιακής κάρτας εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου ή μεγέθους και αυστηρών ψηφιακών ελέγχων μέσω επιθεώρησης εργασίας παντού.

Νέες μειώσεις φόρων και εισφορών.

1) Σταδιακή μείωση 20% του τέλους επιτηδεύματος το 2025, 30% το 2026 και κατάργηση έως το τέλος της τετραετίας το 2027.

2) Οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και αύξηση τους κατά 60.000 έως το 2027.

3) Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά από 1/1/2024.

4) Μείωση κατά μία επιπλέον μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών και του μη μισθολογικού κόστους.

5)Μείωση τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30% μεσοσταθμικά από 1/1/2025.

6) Μείωση του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίων από 0,5% σε 0,2%. Μείωση 50% του φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Αυτά είναι συγκεκριμένα μέτρα που στηρίζουν την μεσαία τάξη, τους ευάλωτους και δημιουργούν συνθήκες για ανάπτυξη.

Τώρα στο άλλο σας ερώτημα. Πιστεύω ότι οι Πειραιώτες και οι νησιώτες με γνωρίζουν. Ξέρουν ότι ποτέ δεν τους είπα ψέματα για αυτό και τους κοιτάζω στα μάτια. Έχω μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης και ζητώ να είμαι η καθαρή επιλογή τους. Για να συνεχίσουμε να κάνουμε πράγματα για την πόλη μας και τα νησιά μας. Για να είναι η Ελλάδα ισχυρή και περήφανη.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ