Εφημερίδα Κοινωνική

Γιάννης Μελάς – Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων ΝΔ: «Ο προεκλογικός μου αγώνας αφιερωμένος στη μάχη που δίνει ο πατέρας μου για την ίδια του τη ζωή»

 Breaking News

Γιάννης Μελάς – Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων ΝΔ: «Ο προεκλογικός μου αγώνας αφιερωμένος στη μάχη που δίνει ο πατέρας μου για την ίδια του τη ζωή»
18 Μαΐου 2023

Συνέντευξη στην εφημερίδα μας, παραχώρησε ο Βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία, στην Α’ Πειραιώς & Νήσων, Γιάννης Μελάς.

Ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ, πραγματοποίησε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση πριν λίγες ημέρες στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης. Εκατοντάδες Πειραιώτες και Πειραιώτισσες έδωσαν δυναμικό παρών, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα υποστήριξης προς το πρόσωπό του, με τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, να επαναλαμβάνει τη στήριξη του στον Γιάννη Μελά, ενώ παρών ήταν σύσσωμος ο εμπορικός και ο οικονομικός κόσμος της πόλης του Πειραιά.

1) κ. Μελά σε λίγες ημέρες οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν και να αποφασίσουν για την επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Για ποιο λόγο να ψηφίσει κάποιος ΝΔ;

Αυτά τα 4 χρόνια της διακυβέρνησής μας, στηρίξαμε τους πολίτες, τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις απέναντι σε όλες τις εξωγενείς και πολλαπλές κρίσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Παρά τις δύσκολες συνθήκες, εφαρμόσαμε τη Συμφωνία Αλήθειας που υπογράψαμε με τον ελληνικό λαό το 2019, μειώσαμε φόρους και εισφορές, αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημα για τους πολίτες ενώ ακολουθήσαμε φιλοεπενδυτικές πολιτικές, προσελκύοντας επενδύσεις και δημιουργώντας νέες, πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Όλα αυτά δεν αμφισβητούνται, είναι μετρήσιμα και αποτυπώνονται στην πραγματική οικονομία. Οι πολίτες θα πρέπει να μας κρίνουν για αυτά που πετύχαμε για την αξιοπιστία μας ως προς όσα το 2019 δεσμευθήκαμε ότι θα κάνουμε αλλά και για τη διαχείριση των μεγάλων εξωγενών και απρόβλεπτων κρίσεων. Είμαστε το μόνο κόμμα, που έχει να παρουσιάσει ρεαλιστικό πρόγραμμα κυβερνησιμότητας της χώρας. Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί την ισχυρή προοπτική για το μέλλον και την πρόοδο του τόπου μας. Η εναλλακτική που παρουσιάζεται είναι ένα τοπίο στην ομίχλη, μια πορεία στο άγνωστο. Δεν πρέπει να ρισκάρουμε την πορεία της χώρας μας και να μπλέξουμε σε νέες περιπέτειες και οι πολίτες το γνωρίζουν αυτό.

2)Ποια θεωρείτε την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας;

Μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που έκανε η κυβέρνηση μας και συνεχίζεται να υλοποιείται, είναι ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Κράτους μας. Μια σημαντική αλλαγή, στον τρόπο συναλλαγών του πολίτη με το Δημόσιο, που διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών, μειώνει την γραφειοκρατία, τις ουρές αναμονής και εξοικονομεί πόρους για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και το Δημόσιο, ενώ εξασφαλίζει την ταχύτητα, τη διαφάνεια και την ασφάλεια στις συναλλαγές. Το gov.gr, έχει εξελιχθεί σε ένα χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο για όλους μας και για την διεκπεραίωση των υποθέσεων μας. Στην αρχή της πολιτικής μου διαδρομής, το 2012 ως Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στον Δήμο Πειραιά, διαπιστώσαμε ότι ουσιαστικά ηλεκτρονική διακυβέρνηση δεν υπήρχαν ούτε οι κατάλληλες υποδομές, ούτε η αντίστοιχη νομοθεσία. Είμαι πολύ υπερήφανος που η κυβέρνησή μας κατάφερε να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει τη μεταρρύθμιση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Κράτους και εγώ ως βουλευτής συμμετείχα ως εισηγητής σε όλα τα νομοσχέδια για την ψηφιακή διακυβέρνηση, τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και τις αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

3)Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είναι υποψήφιος Βουλευτής στην Α’ Πειραιώς & Νήσων. Πώς κρίνετε την επιλογή του;

Την επιλογή του κ. Τσίπρα, θα την κρίνει στις 21 Μαΐου, ο πειραϊκός λαός. Οι Πειραιώτισσες και Πειραιώτες γνωρίζουν ότι η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, δεν έκανε τίποτα για την πόλη μας, τον Πειραιά. Αντίθετα, η κυβέρνηση μας ολοκλήρωσε δύο εμβληματικά έργα για την πόλη μας, το ΜΕΤΡΟ και το ΤΡΑΜ, τα οποία παραλάβαμε προβληματικά και με μεγάλες καθυστερήσεις. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και υπάρχει πλέον ανάδοχος, για το πολυπόθητο νέο και σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, μια απαίτηση τόσο της πειραϊκής κοινωνίας και των κατοίκων των νησιών, όσο και του νομικού κόσμου. Επίσης, πρόκειται να αξιοποιηθεί ένα εγκαταλελειμμένο αλλά και ιστορικό κτίριο της πόλης μας, η ΧΡΩΠΕΙ και θα δημιουργηθεί η πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας. Από την Περιφέρεια Πειραιώς & Νήσων, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ύψους 200εκ ευρώ, ενώ έχει ξεκινήσει και η ανακατασκευή του γυμναστηρίου “Π. Καπαγέρωφ”, το οποίο εδώ και 16 χρόνια είναι εγκαταλελειμμένο. Έργα τα οποία αναβαθμίζουν συνολικά την πόλη του Πειραιά. Όλα αυτά θα συγκρίνουν οι κάτοικοι του Πειραιά και των νησιών και θα δώσουν μεγάλη νίκη στη Νέα Δημοκρατία ως ηχηρή απάντηση στην υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θυμήθηκε τώρα τον Πειραιά και τα νησιά.

4) Μια τελευταία προσωπική ερώτηση. Στην τελευταία σας προεκλογική συγκέντρωση, αναφερθήκατε για πρώτη φορά στην δύσκολη μάχη που δίνει ο πατέρας σας, Παναγιώτης Μελάς για την ίδια του τη ζωή. Πώς το διαχειρίζεστε όλο αυτό;

Είναι μια δύσκολη περίοδος, για μένα και την οικογένεια μου. Ο πατέρας μου, Παναγιώτης Μελάς, νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, λόγω ενός χρόνιου προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. Ενώ εγώ δίνω την προεκλογική μου μάχη, ο πατέρας μου δίνει την πιο δύσκολη μάχη, μια μάχη που αφορά την ίδια του τη ζωή. Ο πατέρας μου, ήταν, είναι και θα είναι το πρότυπο μου στην πολιτική και την ζωή. Αυτός ο αγώνας όπως είπα και στην κεντρική προεκλογική μου ομιλία στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης είναι αφιερωμένη σε εκείνον.

IMG_19730-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ