Εφημερίδα Κοινωνική

Εκλογές 2023: Ποιοι επώνυμοι υποψήφιοι δεν κατάφεραν να εκλεγούν

 Breaking News

Εκλογές 2023: Ποιοι επώνυμοι υποψήφιοι δεν κατάφεραν να εκλεγούν
22 Μαΐου 2023

Πολλοί Έλληνες επώνυμοι έθεσαν υποψηφιότητα σε αυτές τις εκλογές με απώτερο στόχο μία θέση μέσα στην Βουλή. Γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί ζήτησαν την ψήφο των πολιτών, χωρίς όμως να καταφέρουν να εκλεγούν.

Από την άλλη, κάποιους τους αδίκησε το εκλογικό αποτέλεσμα. Σε αυτήν την κατηγορία, εντάσσονται εκείνοι που είχαν θέσει υποψηφιότητα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός Βουλής λόγω του χαμηλού ποσοστού.

Νέα Δημοκρατία: Εκτός Βουλής έμειναν οι Σεϊταρίδης, Δούνια, Νικολαϊδης και Γιαννόπουλος
Ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης, Γιούρκας Σεϊταρίδης δεν κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετές ψήφους. Ο ποδοσφαιριστής κατέβηκε στο Δήμο Ιωαννίνων με την ΝΔ και πρώτος στο ψηφοδέλτιο αναδείχθηκε ο νυν πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Υποψήφια με την ΝΔ ήταν και η Νόνη Δούνια στην Α’ Πειραιώς. Εκεί φαίνεται να εκλέγονται οι Κώστας Κατσαφάδος, Δόμνα Μιχαηλίδου και Νικόλαος Βλαχάκος. Στον Νότιο Τομέα υποψήφιοι ήταν ο γνωστός ηθοποιός, Σταύρος Νικολαΐδης, καθώς και ο στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός, Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, οι οποίοι έμειναν και οι δύο εκτός.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός έμειναν Μιθριδάτης, Αθανασίου, Χατζησοφιά
Σε ότι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο γνωστός ράπερ του συγκροτήματος Ημισκούμπρια, Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου έθεσε υποψηφιότητα στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών κατέβηκαν και ο ηθοποιός, Μάριος Αθανασίου και η σεναριογράφος, Άννα Χατζησοφιά, αλλά δεν συγκέντρωσαν αρκετές ψήφους για να μπουν στη Βουλή.

ΚΚΕ: Εκτός Βουλής έμειναν DJ Rico, Γερασιμίδου, Ορκόπουλος, Καφαντάρη
Υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα Αθήνας με το ΚΚΕ ήταν ο DJ Rico, κατά κόσμον Βαγγέλης Σερίφης, ο οποίος δεν εξελέγη βουλευτής. Στην Ανατολική Αττική κατέβηκε η ηθοποιός, Ελένη Γερασιμίδου, ενώ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, ο ηθοποιός, Παύλος Ορκόπουλος. Και οι δύο έμειναν εκτός.

Εκτός Βουλής έμεινε και η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Κορινθία, η οποία βγήκε πρώτη σε ψήφους, αλλά δεν μπαίνει στη Βουλή καθώς το ποσοστό του ΚΚΕ στη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Ποιοι επώνυμοι έμειναν εκτός από τα υπόλοιπα κόμματα
Με το ΜέΡΑ25 κατέβηκε ο μουσικός, Αντώνης Ξυλούρης, ενώ με την Πλεύση Ελευθερίας ήταν υποψήφιος ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας. Και οι δύο έμειναν εκτός Βουλής.

Στον Νότιο Τομέα Αθηνών, στον Νομό Ημαθίας και στην Α’ Θεσσαλονίκης, με το Κίνημα Φτωχών κατέβηκε ο ηθοποιός, Παύλος Κοντογιαννίδης, ο οποίος έμεινε εκτός. Από την άλλη, εκτός έμεινε και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Βασίλης Τσιάρτας, ο οποίος κατέβηκε με την Εθνική Δημιουργία.

Με το κόμμα «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου ήταν υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης, ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ