Εφημερίδα Κοινωνική

Eγκαίνια του Εργαστηρίου Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Πειραιά στο ιστορικό κτίριο της ΣΚΥΠ στα Καμίνια

 Breaking News

Eγκαίνια του Εργαστηρίου Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Πειραιά στο ιστορικό κτίριο της ΣΚΥΠ στα Καμίνια
26 Μαΐου 2023

O Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης παρευρέθηκε στα εγκαίνια του Εργαστηρίου Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Πειραιά στο ιστορικό κτίριο της ΣΚΥΠ στα Καμίνια.

Το Piraeus Makerspace είναι ένα σύγχρονο εργαστήρι επεξεργασίας και επαναχρησιμοποίησης των υλικών, κάτι το οποίο αποτελεί ζητούμενο για τις πόλεις, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Όπως έγραψε ο Δήμαρχος:

«Εδώ μπορούν να εκπαιδεύονται διάφορες ομάδες του πληθυσμού του Δήμου μας, όπως είναι μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, τεχνίτες και διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Η πρώην ΣΚΥΠ είναι ένα σχολικό συγκρότημα, με έναν πολύ μεγάλο περιβάλλοντα χώρο. Έχουμε υποβάλει πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για την ολική αναδιαμόρφωση του χώρου, αλλά και της γειτονιάς.

Αυτό το έργο, αν και δύσκολο έγινε εφικτό χάρη στη συνεργασία πολλών φορέων και ευχαριστώ όσους συνέβαλαν σε αυτό, ιδιαιτέρως τον Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος έχει τη συνολική εποπτεία του.

Είναι ένα παράθυρο στο μέλλον και αποδεικνύει ότι ως δημοτική αρχή εκτός από τα θέματα καθημερινότητας μας απασχολεί και το μέλλον αυτής της πόλης και των παιδιών μας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Ημέρες Θάλασσας του Δήμου Πειραιά που συνεχίζονται στην πόλη μας έως τις 4 Ιουνίου».

σκυπ8

σκυπ4

σκυπ6

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ