Εφημερίδα Κοινωνική

Capital: Ενίσχυσε τον στόλο της με ένα κινεζικό bulk carrier

 Breaking News

Capital: Ενίσχυσε τον στόλο της με ένα κινεζικό bulk carrier
25 Μαΐου 2023

Η ναυτιλιακή εταιρεία Capital Ship Management, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενίσχυσε τον στόλο της, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι εξαγόρασε το Kamsarmax bulk carrier «Xin Han», κατασκευής του 2013 και χωρητικότητας 81.200 dwt, έναντι 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο Kamsarmax bulk carrier, το οποίο πούλησε η κινεζική “Far Eastern Horizon” στην ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, αλλά και το πέμπτο που έχει πουλήσει από τον Ιούνιο του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η Capital παρέλαβε τα δύο οικολογικού τύπου MR chemical product tankers (LNG fuel ready) M/T «Atrotos» και M/R «Anikitos» με πιστοποιήσεις Wind-Assisted Ready & HVSC-Ready από τον νηογνώμονα ABS. Τα εν λόγω πλοία αποτελούν δύο από τα έξι αδελφά tankers που παραδίδονται μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Αυτή την στιγμή η Capital Ship Management διαχειρίζεται έναν στόλο από 30 tankers (συμπεριλαμβανομένων 12 VLCCs, 10 Aframaxes, 7 MR/Handy product tankers & 1 small tanker), συνολικής χωρητικότητας περίπου 5.22 εκατομμύρια dwt

Πηγή: maritimes.gr


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ