Εφημερίδα Κοινωνική

Το σημείο που έσπασαν οι ράγες του Προαστιακού – Κόπηκε κομμάτι 10 εκατοστών

 Breaking News

Το σημείο που έσπασαν οι ράγες του Προαστιακού – Κόπηκε κομμάτι 10 εκατοστών
01 Απριλίου 2023

Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία για τους επιβάτες του Προαστιακού από Πάτρα προς Ρίο καθώς τα δρομολόγια διακόπηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής εξαιτίας βλάβης στις ράγες.

Σύμφωνα με τον μηχανοδηγό υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στις ράγες, με αποτέλεσμα οι επιβάτες που στην πλειοψηφία τους ήταν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, να ενημερώνονται από τη Hellenic Train ότι θα τους παραλάβουν λεωφορεία του ΟΣΕ.

Το MEGA βρέθηκε στο σημείο και διαπιστώθηκε ότι βλάβη αφορούσε κομμάτι της σιδηροτροχιάς το οποίο έσπασε. Επί της ουσίας κόπηκε τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής λόγω παλαιότητας.

Ο μηχανοδηγός όπως ήταν φυσικό εντόπισε το πρόβλημα και σταμάτησε το τρένο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, το κομμάτι που έσπασε ήταν 10 εκατοστών.

Στο σημείο έφτασε ειδικό συνεργείο το οποίο πραγματοποίησε εργασίες στη γραμμή και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μετά από περίπου 3 ώρες. Όπως φαίνεται στην αυτοψία που έκανε το MEGA, οι τεχνίτες έκοψαν το παλιό κομμάτι που είχε σπάσει και τοποθέτησαν το καινούργιο κομμάτι με συγκόλληση.

Όλοι οι τεχνίτες είναι τρία άτομα τα οποία σε λίγο καιρό πρόκειται να βγουν σε σύνταξη. Όπως επισημαίνουν, η γραμμή θέλει αλλαγή καθώς εδώ και 15 χρόνια δεν έχει γίνει μία οργανωμένη πλήρη συντήρηση.

Τι περιέγραψε φοιτητής

Όπως περιέγραψε στο MEGA ο φοιτητής Νικόλας Τσιλής, πολλοί είναι οι φοιτητές που προτιμούν τον Προαστιακό, επειδή το εισιτήριο είναι φτηνό συγκριτικά με τα αστικά λεωφορεία της πόλης.

Σύμφωνα με τον φοιτητή, ο κόσμος έφυγε από το Πανεπιστήμιο Πατρών με τα λεωφορεία της Hellenic Train, τα οποία τους μετέφεραν στον σταθμό Καστελόκαμπο, ώστε να πάρουν τον Προαστιακό με κατεύθυνση προς Πάτρα.

«Μηχανοδηγός και ελεγκτής είπαν ότι δεν θα φύγει το τρένο, γιατί υπάρχει πρόβλημα στη γραμμή πιο κάτω, δεν μπορεί να περάσει. Ειπώθηκε, μάλιστα, να προχωρήσει το τρένο και να φτάσει όπου μπορέσει η γραμμή να υποστηρίξει κι ας σταματήσει. Εκεί ο μηχανοδηγός είπε ότι δεν θα πάρει τέτοια ευθύνη», δήλωσε ο νεαρός.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ