Εφημερίδα Κοινωνική

Σήμερα στην Τανάγρα το δεύτερο C-27 με Έλληνες από το Σουδάν

 Breaking News

Σήμερα στην Τανάγρα το δεύτερο C-27 με Έλληνες από το Σουδάν
26 Απριλίου 2023

Σήμερα στις 4 το απόγευμα αναμένεται στο αεροδρόμιο της Τανάγρας η άφιξη του δεύτερου αεροσκάφους C-27 που μεταφέρει Έλληνες, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν.

To C-27 απογειώθηκε ήδη από το αεροδρόμιο του Ασουάν και κατευθύνεται στην Άκαμπα της Ιορδανίας.

Εν τω μεταξύ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας έφτασαν χθες Τρίτη απεγκλωβισμένοι Έλληνες από το Σουδάν με το μεταγωγικό αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 17 άτομα (13 Έλληνες, 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων), μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και ένας τραυματίας χειρουργημένος στα πόδια.

Απεγκλωβίστηκαν άλλοι 13 Έλληνες – Έφτασαν στο Αμμάν
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ακόμα δεκατρία άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και αφίχθηκαν αργά χθες το βράδυ με πτήσεις γερμανικών αεροσκαφών, στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Στους απεγκλωβισθέντες συμπεριλαμβάνεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ.κ. Σάββας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στην Γερμανίδα ομόλογό του, Annalena Baerbock, για τη βοήθεια που παρέχει η χώρα της στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.

Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ