Εφημερίδα Κοινωνική

Συλλήψεις νεαρών που φέρονται ότι διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών στη Γλυφάδα

 Breaking News

Συλλήψεις νεαρών που φέρονται ότι διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών στη Γλυφάδα
20 Απριλίου 2023

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες με τη χρήση ή με απειλή σωματικής βίας σε βάρος πεζών στην περιοχή της Γλυφάδας.

Ειδικότερα, χθες (19/4) λίγο μετά τα μεσάνυχτα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν στον Άλιμο και συνέλαβαν τέσσερα άτομα, τα οποία αναζητούνταν για περίπτωση ληστείας που είχε γίνει λίγη ώρα νωρίτερα στη Γλυφάδα.

Πρόκειται για 21χρονο ημεδαπό και τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 16, 17 και 18 ετών, οι οποίοι μαζί με ένα 16χρονο, που αναζητείται, αφαίρεσαν από πεζό, με τη χρήση σωματικής βίας, το πορτοφόλι του το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο όχημα καθώς και στην κατοχή τους, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κουκούλα τύπου full face και το αφαιρεθέν πορτοφόλι με 50 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα.

Όπως διαπιστώθηκε, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει συμμορία, που διέπραττε ληστείες σε βάρος πεζών, κατά τη διάπραξη των οποίων, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν βία, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα.

Από την προανάκριση που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας εξιχνιάστηκαν δύο ακόμα περιπτώσεις ληστειών με τη συμμετοχή του 21χρονου.

Ειδικότερα στις 13/4 στη Γλυφάδα ο 21χρονος, από κοινού με δύο ακόμα μέλη της εγκληματικής ομάδας, προσέγγισαν τρεις ανήλικους και με την απειλή σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ζακέτα και ρολόι.

Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 16/3 πάλι την περιοχή της Γλυφάδας ο 21χρονος φέρεται ότι από κοινού με δύο ακόμα μέλη της εγκληματικής ομάδας, προσέγγισαν δύο 20χρονους και αφού τους ακινητοποίησαν ασκώντας σωματική βία και με την απειλή σουγιά, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για σύσταση συμμορίας και ληστείες κατ” εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε ανακριτή.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ