Εφημερίδα Κοινωνική

Πασχαλινή εκστρατεία αγάπης από τον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη για τα κακοποιημένα και καρκινοπαθή παιδιά

 Breaking News

Πασχαλινή εκστρατεία αγάπης από τον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη για τα κακοποιημένα και καρκινοπαθή παιδιά
07 Απριλίου 2023

Σοκολατένια αυγά, λαμπάδες, τσουρέκια, παιχνίδια, είδη υπόδησης και ένδυσης παρέδωσε χθες στα κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα παιδιά του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία» , «Αγλαϊα Κυριακού», η Επιτροπή Ισότητας Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ, τα ΚΑΠΗ της πόλης την υπηρεσία Καθαριότητας και το τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου. Στη δράση συμμετείχε η εθελοντική ομάδα «Έλα κι εσυ!» και ο Σύλλογος «Μανώλη Μαζί Μπορούμε».

Παραλήπτες αυτής της προσφοράς αγάπης εκτός από τα εισαγγελικά παιδιά του Νοσοκομείου Παίδων και της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» ήταν η Παιδόπολη «Αγ. Ανδρέας» και η Στέγη Θηλέων Π. Φαλήρου «Αγ.Αλέξανδρος».

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

« Φροντίζουμε οι δράσεις μας για τα εισαγγελικά παιδιά του Νοσοκομείου Παίδων καθώς και για κείνα που φιλοξενούνται σε δομές να συνεχίζονται 365 μερες το χρόνο και όχι μόνο ενόψει των εορτών. Ακόμη και στην περίοδο του σκληρού lockdown εμείς δεν σταματήσαμε να προσφέρουμε. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να δώσουμε μια νότα χαράς στη δύσκολη ζωή τους. Η Πολιτεία οφείλει να σκύψει σοβαρά πάνω σ’αυτά τα ‘παρκαρισμένα’ παιδιά του Νοσοκομείου Παίδων που αν και υγιή μεγαλώνουν μέσα σε θαλάμους νοσοκομείου και να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις κοινωνικών λειτουργών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εισαγγελικά παιδιά άνω των 12 ετών και στερούνται ακόμη και το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Στον δήμο μας το 2022, οι εισαγγελικές εντολές για παραμέληση και κακοποίηση ανηλίκων αυξήθηκαν κατά 70%. Δυστυχώς και οι τρεις κοινωνικοί λειτουργοί της υπηρεσίας μας ασχολούνται αποκλειστικά με εισαγγελικές παραγγελίες και τα αιτήματα σχολείων. Όσο υπάρχει υποστελέχωση τόσο οι κοινωνικές έρευνες θα καθυστερούν με αποτέλεσμα να γίνεται ξανά θύμα το παιδί».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ