Εφημερίδα Κοινωνική

Παραγραφή οφειλών στους Δήμους: Τι πραγματικά θα ισχύει – Η παρέμβαση που έκανε το ΥΠΕΣ και οι διευκρινίσεις αντιδημάρχου προκειμένου να μην υπάρξουν παρερμηνείες

 Breaking News

Παραγραφή οφειλών στους Δήμους: Τι πραγματικά θα ισχύει – Η παρέμβαση που έκανε το ΥΠΕΣ και οι διευκρινίσεις αντιδημάρχου προκειμένου να μην υπάρξουν παρερμηνείες
07 Απριλίου 2023

Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες μέρες, το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να παρέμβει στις ρυθμίσεις για τη χορήγηση βεβαιώσεων περί μη οφειλής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.

Στην κατεύθυνση αυτή πίεζαν εδώ και καιρό οι σύλλογοι ιδιοκτητών ακινήτων και η πανελλήνια ομοσπονδία τους, η ΠΟΜΙΔΑ. Βάσει αυτών, η περίοδος παραγραφής του δικαιώματος των δήμων να αναζητούν και να βεβαιώνουν οφειλές δημοτικών φόρων και τελών για πρόσθετα τετραγωνικά μέτρα που αναγκάζονται να δηλώνουν οι δημότες στις υπηρεσίες τους, γίνεται δεκαετής.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αγρινίου Βασίλης Φωτάκης, πάντως, εφιστά την προσοχή των δημοτών σχετικά με την παραγραφή των παλιών υποχρεώσεων. «Δεν πρέπει να δοθεί λάθος μήνυμα ότι δέκα χρόνια πίσω δεν χρωστάει κανένας τίποτε, είναι κατά περίπτωση. Για βεβαιωμένες οφειλές σε τέλη, νερό, δημοτικές κλήσεις κλπ., ισχύουν οι βεβαιώσεις οφειλών και τα πρόστιμα που έχει ορίσει ο δήμος.

Αυτό που ορίζει η 10ετής παραγραφή είναι για την αναζήτηση οφειλών, ψάξιμο δηλαδή παλιών χρεών για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας», επισημαίνει. Σύμφωνα με τον κ.Φωτάκη δεν έχει έρθει ακόμη η οδηγία από το υπουργείο διότι οι αλλαγές είναι σε διαβούλευση. «Παράλληλα, αναμένονται και οι διευκολύνσεις που έρχονται για τις υποχρεώσεις των πολιτών με τις 72 ή 100 δόσεις».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ