Εφημερίδα Κοινωνική

«Όχι στην αλλαγή του σχεδιασμού της ανάπλασης του έργου στο Φαληρικό Όρμο»

 Breaking News

«Όχι στην αλλαγή του σχεδιασμού της ανάπλασης του έργου στο Φαληρικό Όρμο»
06 Απριλίου 2023

Ανακοίνωση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου για την ανάπλαση στον Φαληρικό Όρμο: «Κατά την κοινή Συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Μοσχάτου-Ταύρου και Καλλιθέας, όταν ενημερωθήκαμε από τον Περιφερειάρχη ότι η Περιφέρεια Αττικής θα διοργανώσει εργαστήρια διαβουλεύσεων με θέματα: «Εμπειρίες και διδάγματα άλλων πάρκων», «περιβάλλον και διαμόρφωση τοπίου», «προσβασιμότητα, κινητικότητα και βατότητα», εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για την ενέργεια αυτή, αφού η Περιφέρεια οφείλει να προχωρήσει στην άμεση δημοπράτηση του έργου και όχι σε εκ νέου διαβουλεύσεις που θα προκαλέσουν νέες καθυστερήσεις!

Αναρωτιόμαστε αν τα εργαστήρια αυτά, με πρόσχημα την τυπική υποχρέωση ενόψει της χρηματοδότησης του έργου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οδηγούν στην αλλαγή του σχεδιασμού σχετικά με το έργο της ανάπλασης του φαληρικού όρμου, γιατί από τις συζητήσεις αυτών των ημερών προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης ημερίδας που πραγματοποιείται- ήδη από χθες και ολοκληρώνεται αύριο- από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την εταιρία Kantos, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, τόνισε με έμφαση ότι η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να προβεί άμεσα στη δημοπράτηση της Β΄ φάσης του έργου σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα και το σχεδιασμό του Ρέντσο Πιάνο και με τους ήδη εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους και τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, τονίζοντας ότι κάθε άλλη ενέργεια που αλλάζει το σχεδιασμό του έργου, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Καλούμε την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον Περιφερειάρχη να αποτρέψει κάθε ενέργεια η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις θεσμοθετημένες αποφάσεις για τον χαρακτήρα του έργου και να προχωρήσει άμεσα σε δημοπράτηση της Β΄ φάσης, απομακρύνοντας παράλληλα τα εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά μπαζών από το χώρο αυτό.

Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του! Καλούμε την Κυβέρνηση να παρέμβει σεβόμενη την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού και την Κοινωνία των Πολιτών».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ