Εφημερίδα Κοινωνική

Νίκος Μανωλάκος: Μπήκα στην πολιτική γιατί ξέρω τι είναι ο μόχθος / Συνέντευξη «Στον δρόμο προς τις κάλπες» (VIDEO)

 Breaking News

Νίκος Μανωλάκος: Μπήκα στην πολιτική γιατί ξέρω τι είναι ο μόχθος / Συνέντευξη «Στον δρόμο προς τις κάλπες» (VIDEO)
20 Απριλίου 2023

Σε μία σπάνια συνέντευξη, ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς & Νήσων, Νίκος Μανωλάκος, κάνει ανάδρομή στα παιδικά του χρόνια στα Μανιάτικα και τα Καμίνια, μιλάει με υπερηφάνεια για τους γονείς του και θυμάται την περίοδο που με το χαρτζιλίκι που έβγαζε, πουλώντας πορτοκαλάδες, έβγαινε βόλτα στις «εύκρατες» περιοχές του Πειραιά.

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

 

Στο πλαίσιο της σειράς των συνεντεύξεων στο δρόμο προς τις κάλπες που οργανώνουν από κοινού η εφημερίδα «Κοινωνική» και το Portnet, υποδεχτήκαμε στο εντυπωσιακό Foyer Café Bistrot του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, τον Στρατηγό, όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν,  φίλοι, αλλά και πολιτικοί αντίπαλοι. Ο εκδότης της «Κοινωνικής»  Απόστολος Καραμπερόπουλος είχε καλέσει στην συζήτηση του με τον Νίκο Μανωλάκο και τον Πειραιώτη πολιτικό συντάκτη Νότη Ανανιάδη, όπως κάνει πάντα.  

IMG_0218

Επισημαίνουμε στον Ν. Μανωλάκο ότι για έναν πολιτικό αποτελεί καταξίωση να τον αποκαλούν με το μικρό του όνομα. Ο Αντρέας, η Μελίνα, η Ντόρα είναι μερικά παραδείγματα. Το «Στρατηγός ενδεχομένως μπορεί να θεωρηθεί διπλή καταξίωση» σχολιάζουμε λέμε, αφού έτσι φωνάζουν τον Νίκο Μανωλάκο παντού.  

Ο ίδιος χαμογελάει και μας διηγείται ένα περιστατικό από το ελληνικό Κοινοβούλιο.  Κατά τη διάρκεια ενός σχετικού αστεϊσμού, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας του είχε πει «Για να μην ψάχνουν στο ψηφοδέλτιο οι ψηφοφόροι να βρουν κάποιον …στρατηγό να λες και το “Μανωλάκος”». 

IMG_0273

Στη συνέχεια της συζήτησής μας, ο κ. Μανωλάκος περιγράφει πώς πέρασε μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες από τις Ένοπλες Δυνάμεις στην πολιτική, αλλά και πώς του έγινε από τον πρωθυπουργό της χώρας και πρόεδρο της ΝΔ η τιμητική πρόταση να είναι πολιτευτεί στην εκλογική περιφέρεια που γεννήθηκε και ζει.

Όπως χαρακτηριστικά λέει,  είχε λιγότερο χρόνο από τους συνυποψήφιους του, «μόλις 18 μέρες περιθώριο να προετοιμαστεί και να ενημερώσει για την υποψηφιότητά του». Πολύτιμος σύμμαχος και υποστηρικτής του, ο αδερφός του Λεωνίδας.  «Θα κατέβουμε γιατί ξέρουμε τι σημαίνει μόχθος»,  του είχε πει από την πρώτη στιγμή.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Νίκος Μανωλάκος κάνει μία σύντομη  και συγκινητική αναφορά στην προσωπική του ζωή. «Δεν ντρέπομαι να πω ότι ο πατέρας μου ήταν ένας κωφάλαλος τσαγκάρης και η μητέρα μου αγράμματη» μας λέει, ενώ δεν διστάζει να μιλήσει για τότε που πουλούσε πορτοκαλάδες στα γήπεδα, για να βγάλει ένα χαρτζιλίκι. Μάλιστα, αυτό ήταν κάτι που τον βοήθησε μετέπειτα στον στρατό.  «Η άριστη ρίψη της χειροβομβίδας στο Στρατό οφείλεται στις ρίψεις πορτοκαλάδας με ακρίβεια στις κερκίδες του “Γεώργιος Καραϊσκάκης”», εξηγεί! 

IMG_0237

Η συζήτηση πάει στα δύσκολα. Για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την ακρίβεια, την τραγωδία των Τεμπών, τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις.   

Ο Νίκος Μανωλάκος εκτιμά ότι έγιναν πολλά,  «αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα, γι’ αυτό άλλωστε διεκδικεί η Νέα Δημοκρατία μία δεύτερη τετραετία ακόμα». Ενώ, για την τραγωδία των Τεμπών, υποστηρίζει ότι «μας πείσμωσε».  Κάνει αναφορά στην ανάγκη αξιολογήσεων, αλλά και την επιβράβευση, ενώ μιλάει και για την παρουσία του λεγόμενου «ανθρώπινου παράγοντα», δηλαδή του ανθρώπινου σφάλματος.  

Ερχόμαστε στον Πειραιά και στα νησιά του. «Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν», υπογραμμίζει. Και  εκτιμά  ότι, ειδικά τα νησιά, «είναι ένας παράδεισος που έχει παραμεληθεί και θέλει πολλή δουλειά ακόμα για την ανάδειξη του». Δηλώνει υπερήφανος για το γεγονός ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 130 επισκέψεις στις εκτός Δήμου Πειραιά περιοχές, δηλαδή τα νησιά του Σαρωνικού και την χερσόνησο των Μεθάνων με τον Γαλατά. Έχει επισκεφθεί όλα τα χωριά στα νησιά και φυσικά όλο τον Πειραιά ακούγοντας τα προβλήματα των πολιτών, διευκρινίζει.

IMG_0282

Κάπως έτσι ερχόμαστε και στην περίπτωση του ίδιου του Δήμου Πειραιά και ο Στρατηγός – Βουλευτής Νίκος Μανωλάκος τονίζει ότι ο Δήμος μας αποτελεί ένα αξιέπαινο παράδειγμα για το πώς πρέπει να λειτουργεί και να συνεργάζεται η κεντρική διοίκηση με την τοπική αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη μιας περιοχής.  Αναφέρει, δε, ότι ο βουλευτής  είναι ένα γρανάζι της νομοθετικής εξουσίας και φέρνει σαν παράδειγμα την επιμονή του για την υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ, τους αγώνες για να έρθει το Μέτρο στην πόλη, αλλά και άλλες παρεμβάσεις που έγιναν για το καλό της περιφέρειας της Α’ Πειραιώς και Νήσων.  

IMG_0193

Στο πλαίσιο της «χαλαρής» ερώτησης με την οποία έχουμε καθιερώσει να κλείνουμε τις συνεντεύξεις αυτού του κύκλου, τον ρωτάμε πως νοιώθει που μέσα σε ένα σύντομο διάστημα από στρατιωτικός έγινε πολιτικός. «Νομίζω ότι φοράω ακόμη στολή» μας λέει. Και εξηγεί ότι η ειλικρίνεια, ο σεβασμός  και η τιμή είναι οι άξονες στους οποίους στηρίχθηκε η παρουσία του και πλέον στηρίζεται η δημόσια παρουσία του ως πολιτικός. 

Δείτε ολόκληρο το βίντεο της συνέντευξης του βουλευτή Α’ Πειραιά και Νήσων της ΝΔ, Νίκου Μανωλάκου στο  koinoniki.gr,  το Portnet και το κανάλι της «Κοινωνικής» στο Youtube. 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ