Εφημερίδα Κοινωνική

Μεγάλη προσέλευση στις εκθέσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

 Breaking News

Μεγάλη προσέλευση στις εκθέσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη
11 Απριλίου 2023

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στα εγκαίνια των εκθέσεων «Από τον προσφυγικό συνοικισμό στην πόλη» και «Παλιoί Φωτογράφοι της Νίκαιας, μέρος 2ο», που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες μέρες στη Δημοτική Πινακοθήκη «Ντίνος Κατσαφάνας» (Ραιδεστού 32). Οι εκθέσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης.

Τις εκθέσεις προλόγισε ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, εστιάζοντας στο ρόλο του Μικρασιατικού Ελληνισμού στη σύσταση της πόλης αλλά και στη συμβολή των Νικαιωτών φωτογράφων στην αποτύπωση στιγμών από την καθημερινή ζωή των κατοίκων στο «άστυ». Αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα αποκατάστασης δύο χαρακτηριστικών τύπων προσφυγικής κατοικίας της Νίκαιας, στο οποίο προχωρά ο Δήμος.

Το λόγο πήραν, επίσης, ο φωτογράφος, Κωνσταντίνος (Κωστάκης) Παπαζαχαρής, που μίλησε για την μακρόχρονη και πλούσια εμπειρία του, και ο ερευνητής της τοπικής ιστορίας και φωτογραφίας, κ. Βασίλης Βασιλειάδης, του οποίου η συμβολή υπήρξε καθοριστική στην υλοποίηση της έκθεσης για τους παλιούς φωτογράφους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στους χώρους της Πινακοθήκης από την κα Κυριακή Παπαθανασοπούλου, Δρ. Νεότερης Ιστορίας, επιμελήτρια της έκθεσης της προσφυγικής εγκατάστασης και διαμόρφωσης της πόλης, και την κα Μαρία Πούλου, ιστορικό της τέχνης, επιμελήτρια της έκθεσης των παλιών φωτογράφων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολιτειακοί παράγοντες, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι προσφυγικών συλλόγων της πόλης, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Καλλιτεχνών Φωτογράφων Πειραιά, εκπρόσωποι από τον κόσμο της φωτογραφίας, εκπαιδευτικοί, μελετητές της τοπικής ιστορίας, ιδιώτες που συνέδραμαν στην έκθεση, συνδημότες και άλλοι επισκέπτες.

 

Διάρκεια έκθεσης: 7 Απριλίου – 19 Μαΐου 2023

Ώρες λειτουργίας

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή: 10:00-14:00

Παρασκευή: 17:00-20:00

Η έκθεση θα παραμείνει κλειστή από 13/4 έως 17/4

ΦΩΤΟ ΕΓΚΑΙΝΙΑ4

IKK

ΦΩΤΟ ΕΓΚΑΙΝΙΑ3

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ