Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊος: Σε ποια χώρα σαρώνει η μετάλλαξη Αρκτούρος

 Breaking News

Κορωνοϊος: Σε ποια χώρα σαρώνει η μετάλλαξη Αρκτούρος
29 Απριλίου 2023

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί στη Βρετανία για τον Αρκτούρο που συνεχίζει να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Πέντε Βρετανοί έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν πως οι μάσκες προστασίας θα πρέπει να επιστρέψουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής Stephen Griffin, πρόεδρος του Independent SAGE, υποστήριξε ότι οι άνθρωποι πρέπει να υποβάλλονται τακτικά σε τεστ κορωνοϊού και να φορούν μάσκες προσώπου για να προστατεύονται από τον ιό.

«Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια αναδρομή στην περσινή χρονιά, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο ιός συνεχίζει να κάνει κακό και όσοι είναι λιγότερο ικανοί να ανταπεξέλθουν συνεχίζουν να υποφέρουν» δήλωσε ο Stephen Griffin στη MailOnline

«Αν [η] κυβέρνηση δεν ενεργήσει για να επιτρέψει σε όλους να “ζήσουν” με τον Covid, οι ευπαθείς ομάδες θα συνεχίσουν να χρειάζονται οπωσδήποτε προφυλάξεις» πρόσθεσε.

Σημειώνεται, ότι το νέο στέλεχος, γνωστό ως XBB.1.16, αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιανουάριο και προέκυψε από δύο προηγούμενα ισχυρά στελέχη της Όμικρον, BA.1 και BA.2.Η έρευνα δείχνει ότι η νέα παραλλαγή «Αρκτούρος μπορεί να είναι 1,2 φορές πιο μολυσματική από την τελευταία σημαντική υποπαραλλαγή.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ