Εφημερίδα Κοινωνική

Κιβωτός του Κόσμου: Στη Μιχαηλίδου το πόρισμα – καταπέλτης του Συνηγόρου του Πολίτη

 Breaking News

Κιβωτός του Κόσμου: Στη Μιχαηλίδου το πόρισμα – καταπέλτης του Συνηγόρου του Πολίτη
21 Απριλίου 2023

Το πόρισμά του, αναφορικά με τη διερεύνηση παραβιάσεων δικαιωμάτων ανήλικων φιλοξενούμενων των δομών της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κιβωτός του Κόσμου» απέστειλε ο Συνήγορος του Πολίτη, στην Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Υπενθυμίζεται, ότι στο πόρισμα, περιγράφονται, με μελανά χρώματα ο τρόπος λειτουργίας των δομών της ΜΚΟ και οι μέθοδοι «διαπαιδαγώγησης» που εφαρμόζονταν σε αυτές, με πρωταγωνιστές 3 στενούς συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου, για τον οποίο αναφέρεται, ότι «το κύρος και η ευρεία κοινωνική αποδοχή που περιέβαλλε τη δημόσια εικόνα του είχαν καταστήσει την “Κιβωτό του Κόσμου” ουσιαστικά υπεράνω κριτικής ή ελέγχου από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας».

Πόρισμα καταπέλτης
Τα παιδιά, όπως περιγράφεται στην έκθεση, βίωναν συνθήκες μεσαίωνα, με βία, σκληρές τιμωρίες, εξαναγκασμό σε διακοπή φοίτησης και πολύωρη εργασία, ξυλοδαρμούς και απομόνωση.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται επίσης, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή διατηρούσε τους κωδικούς πρόσβασης των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ασκούσε έλεγχο στις επαφές και επικοινωνίες τους.

Η έρευνα του Συνηγόρου ξεκίνησε έπειτα από αναφορές που δέχθηκε στο διάστημα Μαΐου – Σεπτεμβρίου 2022 σχετικά με όσα εκτυλίσσονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ελέγχθηκαν καταγγελίες για αντιπαιδαγωγικές ή και κακοποιητικές συμπεριφορές, ενώ διαβίβασε στον εισαγγελέα τις πληροφορίες για σεξουαλική κακοποίηση φιλοξενουμένων στη δομή που στη διάρκεια της έρευνας περιήλθαν εις γνώσιν του. Αυτές οι αναφορές αποτέλεσαν την αφετηρία της εισαγγελικής έρευνας που είχε ως κατάληξη την άσκηση στις 7 Απριλίου ποινικών διώξεων αφενός κατά του πατρός Αντωνίου για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων και αφετέρου εναντίον πρώην εργαζομένων στη δομή για κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος αγοριών και κοριτσιών που φιλοξενούνταν στην «Κιβωτό».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ