Εφημερίδα Κοινωνική

Δωρεάν τοποθέτηση microchip από τον Δήμο Γλυφάδας στους σκύλους κατοίκων που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

 Breaking News

Δωρεάν τοποθέτηση microchip από τον Δήμο Γλυφάδας στους σκύλους κατοίκων που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
15 Απριλίου 2023

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα αδέσποτα, ο Δήμος Γλυφάδας κάνει δωρεάν τοποθέτηση microchip στους σκύλους των συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη υπηρεσία της σύγχρονης τεχνολογίας, χάρη στην οποία είναι εύκολος και γρήγορος ο εντοπισμός ενός σκύλου που φεύγει από τον ιδιοκτήτη του και χάνεται. Μια μεταλλική ταυτότητα στο λουρί, υπάρχει ενδεχόμενο να φθαρεί και να χαλάσει με συνέπεια να μην διακρίνονται τα στοιχεία πάνω σε αυτή. Είναι, επίσης, πιθανό να φύγει από το λουρί του σκύλου, κάνοντας το έργο του εντοπισμού του εξαιρετικά δύσκολο.

Η τοποθέτηση microchip είναι μια λύση εύκολη, ασφαλής και απολύτως ανώδυνη για τον σκύλο. Το microchip είναι συμβατό με τον ζωντανό ιστό του σκύλου και πολύ μικρό σε μέγεθος (όσο ένας κόκκος ρυζιού). Η τοποθέτηση γίνεται με ειδική σύριγγα κοντά στον ώμο του σκύλου, χωρίς να χρειαστεί να γίνει αναισθησία, διαρκεί πολύ λίγο και ο πόνος που νιώθει ο σκύλος είναι ίδιος με αυτόν του εμβολίου.

Κάθε microchip έχει τον δικό του κωδικό, που ανήκει σε έναν συγκεκριμένο σκύλο. Δεν εκπέμπει σήμα και δεν μπορεί να εντοπιστεί από GPS, καθώς η τεχνολογία του είναι παθητική. Η διαδικασία τοποθέτησης είναι υποχρεωτική για όλους τους σκύλους και αποτελεί υποχρέωση κάθε εκτροφέα ή καταφυγίου αδέσποτων σκύλων να παραδίδουν στους νέους ιδιοκτήτες τα σκυλιά με microchip και με τα απαραίτητα χαρτιά τους.

Ο Δήμος Γλυφάδας και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένος γύρω από τα θέματα που αφορούν τα ζώα και η μέριμνα είναι καθημερινή και ουσιαστική. Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πρασίνου και προστασίας αδέσποτων ζώων Μαίρη Μηλιαρέση εργάζεται εντατικά πάνω σε αυτά τα θέματα, με πολλή αγάπη και φροντίδα.

«Σύντομα θα ξεκινήσουμε την ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς. Όπως καταλαβαίνετε, η χρησιμότητα του microchip στον σκύλο μας είναι τεράστια», τονίζει η ίδια.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ