Εφημερίδα Κοινωνική

Δώδεκα χιλιάδες δέντρα φύτεψαν οι μαθητές της Γλυφάδας στον Υμηττό

 Breaking News

Δώδεκα χιλιάδες δέντρα φύτεψαν οι μαθητές της Γλυφάδας στον Υμηττό
16 Απριλίου 2023

Υπερέβησαν εαυτόν οι μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, ΙΕΚ αλλά και παιδιά Νηπιαγωγείων της Γλυφάδας κατά την εκστρατεία δενδροφύτευσης του Υμηττού.

Είχε υπολογιστεί ότι θα φύτευαν 10.000 δέντρα και, τελικά, έφτασαν τις 12.000 ! Κουκουναριές, πεύκα και βραδύκαυστα, με το ταμπελάκι του κάθε σχολείου στον κορμό τους θα είναι εκεί, θα ποτίζονται με φροντίδα από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Γλυφάδας και θα μπορούν οι μαθητές να τα «επισκέπτονται» όποτε θέλουν και να διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι την ανάπτυξή τους!

Η πολυήμερη εκστρατεία δενδροφύτευσης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, με την ευθύνη και τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Παιδείας Μάριου Κασσέρη και με τη συμμετοχή 2.100 μαθητών από 15 σχολεία της πόλης μας, εκπαιδευτικών, καθώς και εργαζομένων του Δήμου και εθελοντών, ολοκληρώθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία. Η οργάνωση ήταν υποδειγματική, η όλη επιχείρηση απολύτως ασφαλής και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στον Υμηττό πολύ σημαντικό.

«Η Γλυφάδα μας έστειλε το δικό της μήνυμα μέσα από αυτή την προσπάθεια. Όπου χάνουμε ένα δέντρο, φυτεύουμε δύο και τρία. Δημιουργούμε συνεχώς πνεύμονες πρασίνου στην πόλη μας. Κάνουμε τον κόσμο μας πιο όμορφο», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και πρόσθεσε: «Είναι για όλους εμάς πολύ συγκινητικό ότι στην προσπάθειά μας αυτή συνέβαλαν καθοριστικά τα παιδιά μας, που μπήκαν δυναμικά μαζί με τους εκπαιδευτικούς στη μάχη κατά της κλιματικής κρίσης και το ευχαριστήθηκαν πάρα πολύ».

«Η συνεργασία των εκπαιδευτικών και η υπευθυνότητα των μαθητών συνέβαλαν στην επιτυχία της αναδάσωσης του Υμηττού. Φυτεύτηκαν 12.000 δέντρα, γεγονός που μας χαροποιεί και μας δίνει δύναμη να οργανώσουμε στο μέλλον και άλλες περιβαλλοντικές δράσεις. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, εκπαιδευτικός Μάριος Κασσέρης.

Ο Δήμος Γλυφάδας είχε μεριμνήσει για καπέλα, γάντια και ποτιστήρια στους μαθητές, σκαλιστήρια στους εκπαιδευτικούς και δροσερό νερό για όλους. Πολύ σημαντικός στην όλη επιχείρηση είναι ο ρόλος της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Γλυφάδας, υπό την καθοδήγηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου Μαίρης Μηλιαρέση, τόσο στην αρχική φάση, όσο και στη συνέχεια, που τα δέντρα χρειάζονται φροντίδα και συχνό πότισμα για να αναπτυχθούν. Πολύτιμη ήταν επίσης η συνδρομή της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Δαφνούλας Χαρίση – Μπίλια, καθώς και των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών, Πρωτοβάθμιας Γεωργίας Βαμβακερού και Δευτεροβάθμιας Μαρίας Καράμπελα – Καραβουσάλη. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Γλυφάδας υπό την καθοδήγηση του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Τσαμπίρα και τον συντονισμό της Προϊσταμένης Μαρίνας Μαυροδόντη έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, ενώ η εθελοντική ομάδα πρώτων βοηθειών Rescue Team DELTA ήταν καθημερινά παρούσα για τυχόν παροχή ιατρικής φροντίδας σε περίπτωση που χρειαζόταν. Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Άννυ Καυκά στήριξε την όλη προσπάθεια, φροντίζοντας ώστε να παραδίδονται οι χώροι σε άριστη κατάσταση. Πολύτιμη υπήρξε κατά την έναρξη της εκστρατείας δενδροφύτευσης η στήριξη του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», που πρόσφερε 700 πλατύφυλλα και βραδύκαυστα δέντρα, τα οποία αγοράστηκαν με το χρηματικό έπαθλο της τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΙ «Masked Singer».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ