Εφημερίδα Κοινωνική

Βραβείο διάκρισης στο Δήμο ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ για την κατασκευή ποδηλατόδρομου 20 χλμ.

 Breaking News

Βραβείο διάκρισης στο Δήμο ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ για την κατασκευή ποδηλατόδρομου 20 χλμ.
29 Μαρτίου 2023

Το μεγάλο έργο κατασκευής ενός δικτύου ήπιας κυκλοφορίας ποδηλατόδρομων και πεζοδρομίων στο Δήμο, συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων, είναι πλέον έτοιμο να προχωρήσει και με την ολοκλήρωση του να αναβαθμίσει θεαματικά τη φυσιογνωμία της πόλης.

Ο Δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης, σε ανάρτησή του, τονίζει:

«Έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση 6.000.000 (από τα περίπου 10 εκατομμύρια που θα χρειαστούν) από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του ΥΠΕΣ και ξεπερνώντας τις δυσκολίες ξεκίνησαν οι διαδικασίες της δημοπράτησης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική παρέμβαση στην ιστορική εξέλιξη του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και ως τέτοια, βραβεύθηκε πριν λίγες μέρες στην κορυφαία εκδήλωση για το περιβάλλον, VERDE.TEC στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης και της πανεπιστημιακής περιβαλλοντικής κοινότητας.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό σχεδιασμό παρεμβάσεων και σηματοδότησης, μέσα από αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις, ενός δικτύου οδών ήπιας κυκλοφορίας, πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων μήκους 20 χλμ. με αφετηρία την οδό Πειραιώς και με διαδρομή το AllouFun Park, τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, το Μετρό της Νίκαιας, την πλατεία Χαλκηδόνας, το Άλσος του Αγίου Φίλιππου και με κατάληξη το Νεκροταφείο της Νεάπολης.

Αξίζει να τονιστεί ότι το σύνολο της διαδρομής του ποδηλατόδρομου -πλάτους 3,75 μ.- θα εμπλουτίζεται από πράσινο και άλλες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις και φυσικά θα είναι προσβάσιμος για ΑμεΑ καθώς και για όλες τις ηλικίες».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ