Εφημερίδα Κοινωνική

Στον Έβρο αύριο ο Μητσοτάκης – Πέφτουν οι υπογραφές για την επέκταση του φράχτη

Στον Έβρο αύριο ο Μητσοτάκης – Πέφτουν οι υπογραφές για την επέκταση του φράχτη
30 Μαρτίου 2023

Στον Έβρο στρέφεται η προσοχή της πολιτικής αντιπαράθεσης τις τελευταίες ώρες. Από την μία το κυβερνητικό στρατόπεδο ρίχνει το βάρος της προσοχής στην επέκταση του φράχτη στα σύνορα, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει την ευρωομάδα της Αριστεράς με πρωτοστάτη τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, να επιχειρεί να στήσει μπλόκο στην χρηματοδότησή του με κοινοτικά κονδύλια.

Η επέκταση του φράχτη αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης για την ενίσχυση των συνόρων καθώς θα συμβάλει τα μέγιστα στην περαιτέρω θωράκισή τους και στην διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Άλλωστε όπως αποδείχθηκε και στην υβριδική επίθεση που εξαπέλυσε η Τουρκία τον Μάρτιο του 2020 όταν και δεκάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στην ελληνική επικράτεια, οι φράχτες αποτελούν ένα από τα πιο αποτελεσματικά και λιγότερο βίαια μέσα αποτροπής.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Παρασκευή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί στον ακριτικό Έβρο συνοδευόμενος από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη. Ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Ο Πρωθυπουργός αύριο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης το πρωί θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί. Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου».

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ