Εφημερίδα Κοινωνική

ΣΟΚ: Μάρμαρο ξεκόλλησε από πρόσοψη σχολείου και έπεσε σε αυτοκίνητα

 Breaking News

ΣΟΚ: Μάρμαρο ξεκόλλησε από πρόσοψη σχολείου και έπεσε σε αυτοκίνητα
28 Μαρτίου 2023

Μάρμαρο ξεκόλλησε κι έπεσε από την πρόσοψη του 13ου ΓΕΛ Πειραιά, προκαλώντας υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα ενώ από τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος μαθητής ή διερχόμενος.

Για το θέμα, σε δήλωσή της η Ολυμπία Κυζίλη εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά «Η Πρόοδος» και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α” Πειραιά, αναφέρει: «Ακόμα ένα περιστατικό που ευτυχώς δεν στοίχισε τη ζωή κάποιου μαθητή ή εργαζόμενου, είδαμε να συμβαίνει ελάχιστα εκατοστά από την είσοδο του 13ου ΓΕΛ Πειραιά.Λίγες μέρες μόνο μετά από το έγκλημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 νέους ανθρώπους, γινόμαστε πάλι μάρτυρες, πως στο ζύγι του κέρδους η ασφάλεια των παιδιών μας και η δική μας, χάνει.

Σε αυτή την περίπτωση, το μάρμαρο που έφυγε από την πρόσοψη του σχολείου, προκάλεσε υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα και από τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης όλων των κυβερνήσεων, σε σχέση και με τα σχολικά κτίρια, γιατί ζυγίζουν τις ζωές των παιδιών μας με βάση τις αντοχές της οικονομίας. Η ασφάλεια και ο έλεγχος των κτιρίων από την αντισεισμική θωράκιση μέχρι και το να μην πέφτουν ταβάνια στα κεφάλια των αιθουσών που διδάσκουμε, όπως είχε συμβεί πριν 2 χρόνια στην Ιωνίδειο, ένα σχολείο λίγα μέτρα πιο κάτω από το 13 ΓΕΛ, είναι θέματα πρώτης προτεραιότητας για εμάς και τα παιδιά μας. Αντί λοιπόν να διοργανώνουν φιέστες για την προώθηση των ιδιωτικών σχολείων στον Πειραιά, ας ασχοληθούν με την ασφάλεια των κτιρίων».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ